Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα και μια Αρωματική Τηγανιά με Συκωτάκια

Η ημέρα για το μεγάλο  φαγοπότι πλησιάζει! Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις!


Βέβαια το «φλέρτ» με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά, πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλουράκια που οι μυρωδιές σου «καρφώνται» και αν νηστεύεις «περνάς» ένα μικρό μαρτύριο αλλά αυτό είναι το ωραίο με την νηστεία!

Ξεκινώντας από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με την παραδοσιακή αξεπέραστη μαγειρίτσα νομίζω δεν υπάρχει σταματημός γιατί και 2ο πιάτο θέλεις να φας και χώρο για μια φέτα τσουρέκι θέλεις όπως επίσης και να φας αλλά να είσαι και σε «φόρμα» για την επόμενη ημέρα!

Και επειδή μάλλον με νιώθεις σου προτείνω την τέλεια λύση που θα σε βοηθήσει να χωνέψεις χωρίς προηγούμενο και ακούει στο όνομα Uderberg, ίσως δεν το έχεις ξανακούσει αλλά σου εγγυώμαι (μετά από πολλά crush tests) οτι αυτό το μικρό μπουκαλάκι που κλείνει μέσα του την «συνταγή» της φύσης , θα το λατρέψεις με την πρώτη γουλιά και θα απορίσεις πως καταφέρνει μια ελάχιστη δόση μόλις 20ml, θα σε βοηθήσει να χωνέψεις και τα «αχώνευτα»!

H μαγεία του Underberg έρχεται μια και έξω (έτσι πρέπει να το πιείς) αρχικά θα νιώσεις την πικρή του γεύση και τα 43 βότανα να σε κατακλίζουν και μετά έρχεται «αβάδιστη» η πέψη και δεν το πιστεύεις αλλά εκεί θα θυμηθείς οτι Πάσχα χωρίς Underberg δεν γίνεται… ούτε πρόκειται να ξαναγίνει όμως πλούσιο γεύμα χωρίς αυτό, αλλά επειδή και Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα δεν γίνεται φέτος διάλεξα μια εξαιρετική συνταγή της Κέρκυρας τα Τσιλίχουρδα μαζί και μια συνταγή για όλους εσάς που δεν την πολυσυμπαθείτε με συκωτάκια που δεν έχεις ξαναφάει ποτέ ποτέ ξανά!

 

 

Τσιλίχουρδα και Αρωματική Τηγανιά με Συκωτάκια και Underberg

Τσιλίχουρδα Κέρκυρας

  • ΑΠΟΔΟΣΗ: 6 Μερίδες
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 λεπτά

Τα τσιλίχουρδα είναι ονειρικά πρόκειται για μια τοπική συνταγή της Κέρκυρας, εκεί η μαγειρίτσα έχει άλλη “υπόσταση” ξεχάστε αυγολέμονα, σούπες και άλλα, σιγοβράζεται μέχρι να μελώσει στο λαδάκι της!
Η παράδοση λέει οτι χρησιμοποιούνται και εντεράκια τα οποιά γίνοντται πλεξούδα και βράζουν μαζι με τα υπόλοιπα υλικά, κάτι που μπορείτε να παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν… αλλά μην το κάνετε!
Επίσης για όλους εσάς που δεν τρώτε την μαγειρίτσα δεν σας αφήνω έτσι και σας προτείνω τέλεια συκωταριά στο τηγάνι αρωματισμένα με Underberg και σερβιρισμένη με κόλιανδρο και κρεμμύδια που μπορείτε να την απολαύσετε και ως ορεκτικό!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε την συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα πράσσα.
    Underberg Χωνευτικό
  2. Σε ένα πλατύ και βαθύ σκεύος ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά την συκωταριά μέχρι να πάρει χρώμα.
    Μαγειρίτσα Συνταγές
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά ανακατεύουμε και αν χρησιμοποιήσουμε εντεράκια είτε τα πλέκουμε σε πλεξούδα είτε τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    Τσιλίχουρδα Μαγειρίτσα Συνταγή
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τον χυμό 3 λεμονιών.
    Σιγοβράζουμε τα τσιλίχουρδα μέχρι να μελώσει το φαγητό περίπου 40-45 λεπτά, δεν προσθέτουμε νερό, εκτός αν δούμε οτι χρειάζεται ελάχιστο.
    Τα τσιλίχουρα πρέπει να βράσουν στα υγρά τους!
    Ψιλοκόβουμε αν κάναμε πλεξούδα τα εντεράκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πολύ-πολύ λεμόνι!
    Συυνταγή για Μαγειρίτσα
  5. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
    Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και το θυμάρι.
    Τηηανίζουμε τα συκωτάκια κρατώντας τα μαλακά, σβήνουμε με το Underberg, αποσύρουμε από την φωτιά και αλατίζουμε.
    Σερβίρουμε επάνω σε ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φέτες από κρεμμύδι και λεμόνι.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!