Τρεις Πράσινες Δράσεις στον Εθνικό Κήπο

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους


οι Δράσεις ξεκινάνε όλες την ίδια ωρα. 10.45 πμ
1) Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο, πραγματοποιεί το Οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα
Σταύρος Νιάρχος»

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 11:00 – 12:30 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων με θέμα «Ανακαλύπτω τα μυστικά του Εθνικού Κήπου».

Ποια εργαλεία του σώματός μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ανακαλύψουμε τον Εθνικό Κήπο; Με αυτά τα εργαλεία και με τη βοήθεια ενός χάρτη, τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους θα περιηγηθούν στον Εθνικό Κήπο, θα φέρουν εις πέρας πολύχρωμες αποστολές και τέλος, θα συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τα φυτά, τα ζώα και τα μνημεία του χώρου.

Σημείο συνάντησης: Στην κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου, Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

2)Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους Bookcrossers, πραγματοποιεί
Κυνήγι θησαυρού στον Εθνικό Κήπο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Ένα βιβλίο κρύβεται στον Εθνικό τον Κήπο…
Αγαπάτε τη φύση; Αγαπάτε τα βιβλία; Αγαπάτε τα παιχνίδια και τους γρίφους;
Καλώς μας βρήκατε! Η ομάδα των Αθηναίων Bookcrossers, οι τρελοί βιβλιοαπελευθερωτές της Αθήνας, ξαναχτυπούν με ένα παιχνίδι σε ένα από τα ομορφότερα αναγνωστήρια της πόλης: τον Εθνικό Κήπο. Με δώρο τι άλλο; Ελεύθερα και ταξιδιάρικα βιβλία!
Πού και πότε;
Στην είσοδο του Κήπου από τη Λεωφόρο Αμαλίας, το Σάββατο 28/12/2013 οποιαδήποτε στιγμή από τις 11:00 έως τις 13:00, ελάτε να παραλάβετε τον χάρτη για το πιο πρωτότυπο κυνήγι βιβλίου!
Μόνος ή με παρέα;
Όπως θέλετε! Και μόνος να έρθετε θα σας βάλουμε σε μια ομάδα για να έχετε περισσότερα μυαλά για σκέψη και καινούργιους ανθρώπους να γνωρίσετε!
Δεν χρειάζεται προεγγραφή!
Γνωρίστε τον Κήπο, λύστε τον γρίφο και συναντήστε το βιβλίο που σας περιμένει !
Πληροφορίες: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων,
Δομοκού 2 , Σταθμός Λαρισσης
τηλ. 2108810884 , email : publibrath@yahoo.gr
Για το bookcrossing: www.bookcrossing.com

3)Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το WWF πραγματοποιεί περιήγηση και καταγραφή περιοχών του Εθνικού Κήπου
στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα
Σταύρος Νιάρχος»

Θέλετε να γνωρίσετε τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας; Να καταγράψετε την παρούσα κατάσταση του πράσινου, και να συζητήσετε για τι θα μπορούσε να γίνει ;
Τα προβλήματα και οι προτεινόμενες αλλαγές θα ανέβουν σε εφαρμογή που θ α φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάς, για να δημιουργηθεί έτσι μία πλούσια βάση στοιχείων για τους πράσινους χώρους ανά την Ελλάδα, τα προβλήματά τους και τους τρόπους αποκατάστασης.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!