Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Η άγνωστη επιπλοκή στην γέννα από την οποία κινδύνευσαν η μητέρα και το βρέφος – Αποκαλυπτική μαρτυρία


Μια ανείπωτη τραγωδία βιώνει η 42χρονη από την Πτολεμαΐδα, η οποία έχασε το 7,5 μηνών βρέφος της, αλλά και τον σύζυγό της, κυριολεκτικά την ίδια στιγμή.

Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψουν τον πόνο που βιώνει η γυναίκα που μέσα σε μία στιγμή έχασε όλο της τον κόσμο. «Την ώρα που μου ανακοίνωναν ότι το παιδί μου πέθανε, με παίρνανε τηλέφωνο από το Θεαγένειο ότι ο άντρας μου πέθανε» αναφέρει η ίδια στο Mega.

Το μωράκι είχε εμφανίσει συμπτώματα δύσπνοιας, κάτι που ανησύχησε τη μητέρα του λόγω βεβαρημένου ιστορικού. Πήρε αγκαλιά το βρέφος και έτρεξε να πάει στο νοσοκομείο. «Το παιδί μου το πήγα για μία δύσπνοια και μου λένε: “Θα το διασωληνώσουμε και μπορεί να μείνει γιατί έχει θέματα”. Οκ, ξέραμε ότι έχει θέματα και εκείνη την ώρα μου ανακοίνωναν ότι το παιδί μου πεθαίνει».

Ο χρόνος σταμάτησε. Είχε χάσει την γη κάτω από το πόδια της προσπαθούσε να διαχειριστεί αυτό που μόλις άκουσε από το στόμα των γιατρών και τότε το τηλέφωνο χτυπάει. Της ανακοινώνουν από το Θεαγένειο πως ο άντρας της κατέληξε.

Κινδύνευσε η ζωή μητέρας και βρέφους στη γέννα

Είναι Ιούλιος του 2023. Διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί έχουν στήσει μεγάλη επιχείρηση για να μεταφέρουν μητέρα και βρέφος από την Πτολεμαΐδα στη Θεσσαλονίκη. Μία επιπλοκή στην γέννα και το βρέφος δεν είχε σφυγμό, σύμφωνα με το Mega.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, ανθυπαστυνόμος περιέγραψε: «Αμέσως στο μυαλό μου ήρθε όλη η επιχείρηση που κάναμε τον Ιούλιο μία Κυριακή μεσημέρι που το ΕΚΑΒ της Κοζάνης μας ενημέρωνε για ένα παιδάκι (…) και ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν πολύτιμο».

24 λεπτά χρειάστηκαν για να μεταφερθούν μητέρα και βρέφος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Εκεί, ο πατέρας ευχαριστούσε τους γιατρούς που κατάφεραν να σώσουν τη σύζυγό του και το νεογέννητο μωρό τους.

«Έγινε αποκόλληση πλακούντα, το παιδί χωρίς σφυγμό γεννήθηκε. Σώθηκε το παιδί, σώθηκε», είχε πει ο πατέρας.

«Κάποια στιγμή πιστέψαμε τα καταφέραμε, πιστέψαμε ότι το παιδί θα κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς η μοίρα έπαιξε παράξενο παιχνίδι», ανέφερε ο ανθυπαστυνόμος.

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση της μητέρας του βρέφους, δύο μήνες πριν. Φαίνεται να την κρατάει όλο τρυφερότητα το χεράκι του μωρού της.

«Έχω κλάψει πάρα πολύ, γενικά έχω πονέσει. Το παιδί μου ήταν λειτουργικό, απλά είχε μία δύσπνοια και με ανησύχησε. Ότι έχει σηψαιμία λέει, σαν λοίμωξη, αλλά δεν είχε πυρετό, δεν είχε τίποτα».

Σήμερα αποχαιρέτησε για τελευταία φορά, όλη της τη ζωή, τον άντρα της και το 7,5 μηνών βρέφος τους.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!