Το ξέσπασμα του Μητσικώστα: «Με παραγκώνισαν επειδή τους βόλευε»

Ο Γιώργος Μητσικώστας ξεσπά για τον πόλεμο που δέχτηκε, τον παραγκωνισμό του και το γεγονός ότι τον… ξέχασαν.


Ο Γιώργος Μητσικώστας ξεσπά για τον πόλεμο που δέχτηκε, τον παραγκωνισμό του και το γεγονός ότι τον… ξέχασαν.

-Αντιμετωπίσατε πόλεμο;
«Αντιμετώπισα ένα παραγκωνισμό, ένα πογκρόμ, το έχω βιώσει και δεν ξέρω αυτό από πού προερχόταν. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση σε αυτό που είμαι, δεν έχω κάνει καμία έκπτωση ποτέ και δεν ξέρω αν αυτό το πληρώνω. Όσον αφορά τα πιστεύω μου, την ελευθεριότητα του λόγου, της σκέψης μου, της έκφρασης, του ήθους που έχει το σώμα μου και οι αξίες μου. Μου έχει προταθεί, αλλά δεν κάνω έκπτωση, δεν θέλω να γίνω έκπτωτος και να κάνω πράγματα που δεν μου πάνε. Δεν μου άρεσε να είμαι αλεξιπτωτιστής και οπορτουνιστής, δεν ήθελα να προδώσω αξίες και ιδανικά με τα οποία μεγάλωσα και γαλουχήθηκα. Αν ήμουν αθλητής και δεν έπαιρνα «ντόπα», θα είχα φύγει από τον πρώτο χρόνο, κι ας ήμουν ταλέντο με αξίες και μόρφωση. Παίρνεις αναβολικά; θα πάρεις και ολυμπιακό μετάλλιο. Έρχεται το σύστημα και σε βρίσκει. Είσαι… παίρνεις εκπομπή, είσαι και… ταινία και πας και στο Χόλιγουντ. Στην Ελλάδα κάποιες μεταβλητές τις έχουμε κάνει σταθερές»

-Εμπορικά, το γέλιο πληρώνεται.
«Καπιταλισμός δυτικός, όλα έχουν ένα αντίκρισμα. Τώρα, με την κρίση, δεν πρέπει να κάνεις κάτι που να έχει αντίκρισμα, βοήθα κάποιον που έχει ανάγκη, να του δώσεις μια ελπίδα. Είμαι εκείνος που λένε ότι ενώ είμαι στην Ελλάδα, δεν έχουν επενδύσει, δεν με έχουν χρησιμοποιήσει όσο θα έπρεπε. Είμαι 25 χρόνια στο χώρο και το μόνο που έχω κάνει πιο πολύ είναι ραδιόφωνο, όχι τηλεόραση. Κάποιοι άλλοι κάνουν 18 χρόνια συνεχόμενα τηλεόραση, κι εγώ να έχω κάνει τα 10; Δεν νοείται αυτό, τα υπόλοιπα πού ήμουν; Δεν ήταν ότι εξαφανίστηκα και πήγα στη Βραζιλία» τόνισε στο Λοιπόν.

– Κάποιοι σας «ξέχασαν»;
«Δεν με ξέχασαν, με παραγκώνισαν, με αποστράτευσαν επειδή τους βόλευε. Αυτό που με ρωτάει ο κόσμος είναι πότε θα ξεκινήσω εκπομπές ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές, για να γελάσουν. Το γέλιο για μένα είναι φάρμακο.»

– Η σάτιρα που κάνατε ενοχλούσε κάποιους;
«Δεν πάω να γαλουχήσω ή να κάνω διδαχή στον κόσμο, πώ5ς να ψηφίσουν, ή να στρέψω τα βέλη του κόσμου εναντίον κάποιου. Εμένα και κακό να μου κάνει κάποιος πολιτικός ή δημόσιο πρόσωπο θα τον σατιρίσω όχι με χτυπήματα κάτω από ζώνη, ότι έχει οικονομήσει παράνομα, ότι έχει κάποια σεξουαλική ιδιαιτερότητα. Η σάτιρα μου δεν είναι προσβλητική και δεν είναι στοχευμένη»

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!