Το “September” της Π. Παναγιωτοπούλου συμμετέχει σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.


Το πρόγραμμα του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι ανακοινώθηκε και τα νέα είναι καλά για το εγχώριο σινεμά. Η ταινία “September” της Πέννυς Παναγιωτοπούλου συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες, από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο της στη μεγάλου μήκους ταινία, με το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο “Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου”, η Παναγιωτοπούλου επανέρχεται με μια ταινία δυνατών συναισθημάτων.

Ένα φιλμ που αφορά στην ιστορία της 30χρονης Άννας (Κόρα Καρβούνη στη φωτογραφία), που ζει στην Αθήνα μόνη, παρέα με τον σκύλο της, τον Μανού. Όταν ο Μανού πεθαίνει, η Άννα ζητά να τον θάψει στον κήπο της απέναντι οικογένειας.

Ο ξαφνικός θάνατος του ζώου ανατρέπει την ήσυχη καθημερινότητά της. Η ευτυχισμένη οικογένεια με τον μεγάλο κήπο, γίνεται για λίγο το καταφύγιό της. Πώς ορίζει όμως κανείς την ευτυχία τελικά;

Στην ταινία παίζουν επίσης οι: Μαρία Σκουλά, Νίκος Διαμαντής, Χρήστος Στέργιογλου, Αναστάσιος Τζερτζεμέλης, Ειρήνη Κολλιάκου. Το σενάριο συνυπογράφουν η Κάλλια Παπαδάκη και η Πένυ Παναγιωτοπούλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας έχει κάνει ο Γιώργος Μιχελής, μοντάζ ο Πέταρ Μάρκοβιτς και καλλιτεχνική διεύθυνση η Λιλή Κεντάκα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!