Το καλό σεξ πόσο διαρκεί;

Μια ομάδα ειδικών στις ΗΠΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν χρειάζεται να έχουμε όλη τη νύχτα μπροστά μας για να κάνουμε την ερωτική μας ζωή πιο συναρπαστική.

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας. Μόνο που πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας για να τα δούμε. Πρόσφατη έρευνα μιας ομάδας σεξολόγων και ψυχοθεραπευτών στις ΗΠΑ εστίασε στην ποιότητα του σεξ σε σχέση με τη χρονική διάρκεια και απέδειξε πως, όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η σεξουαλική πράξη, τόσο το καλύτερο. Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες, στις οποίες είχε φανεί πως οι άντρες έχουν μάλλον εξωπραγματικές προσδοκίες στο κρεβάτι, αφού θέλουν το σεξ να κρατά πάνω από τριάντα λεπτά, σαφώς επηρεασμένοι από τις ταινίες πορνό.

Συγκεκριμένα, οι Τζίνεϊ Γκαρντίνι και Έρικ Κόρτι, ερευνητές στο Behrend College της Πενσιλβάνια, ζήτησαν από πενήντα μέλη της Ένωσης για τη Θεραπεία και Έρευνα του Σεξ να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία. Στη συνέχεια φρόντισαν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τα στοιχεία που είχαν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από τους πελάτες τους και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα για το πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ στην ιδανική περίπτωση (χωρίς τα προκαταρκτικά):

1-2 λεπτά είναι πολύ λίγα
3-7 λεπτά είναι αρκετά
7-13 λεπτά είναι το επιθυμητό
10-30 λεπτά είναι πάρα πολλά
3-13 λεπτά είναι το σύνηθες

«Η ερμηνεία που δίνει ένας άντρας ή μια γυναίκα στη σεξουαλική του/της συμπεριφορά βασίζεται σε προσωπικές πεποιθήσεις, οι οποίες διαμορφώνονται κυρίως από το άμεσο ή έμμεσο κοινωνικό περιβάλλον. Δυστυχώς, η σύγχρονη κουλτούρα έχει γεννήσει λανθασμένα στερεότυπα πάνω στο σεξ. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ό,τι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για καλό σεξ είναι ένα τεράστιο πέος, οι θεαματικές στύσεις και οι ολονύκτιες σεξουαλικές επιδόσεις. Όλο αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τελικά προκαλεί απογοήτευση στους δύο εραστές» τόνισε ο Έρικ Κόρτι, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!