Μερικές φορές το ghosting είναι ο σωστός τρόπος να τελειώσει μία σχέση


Όταν είναι η ώρα να μπει τέλος σε μία σχέση ο σωστός τρόπος είναι η ευθύτητα και η ειλικρίνεια, σωστά; Παρακάτω θα σου αποδείξω γιατί μερικές φορές το να εξαφανιστεί έτσι απλά ο ένας από τους δύο μπορεί να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Και για τους δύο.

Πριν κάμποσα χρόνια κι ενώ έπινα ανέμελη ένα ποτό στο Μπρίκι, ανακάλυψα, το ίδιο ανέμελα, την αξία του ghosting. Είχα λάβει ένα SMS που χρειάστηκε να το διαβάσω αρκετές φορές μήπως και καταλάβω τον σκοπό του: γεια, συγνώμη που χάθηκα. γνώρισα κάποια και ήθελα να το ξέρεις. Το μήνυμα μου το έστελνε ένα αγόρι με το οποίο είχα βγει μόνο δύο ή τρεις φορές.

Είχα γνωρίσει τον -ας τον πούμε- Πέτρο μία δύο εβδομάδες νωρίτερα στο ίδιο μπαρ που έπινα το τζιν τόνικ μου το ίδιο βράδυ. Μιλήσαμε αρκετά για ταινίες και την επόμενη μέρα πήγαμε σινεμά. Τη δεύτερη φορά που συναντηθήκαμε πήγαμε για ένα ποτό και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα ενδιαφέρον δεύτερο ραντεβού αν ο Πέτρος δεν είχε κάνει σαφές πως σύντομα θα έφευγε για μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο. Προς το τέλος της βόλτας και μετά το σινεμά έκανα και εγώ σαφές από την πλευρά μου πως στα σχέδια μου δεν περιλαμβάνεται μία σχέση από απόσταση, και οι δρόμοι μας χωρίστηκαν απλά και όμορφα. Έτσι, δεν μου έκανε καμία εντύπωση που δεν είχα νέα του τις επόμενες μέρες. Δεν τον αναζήτησα κι εγώ και η ιστορία καταχωρήθηκε στο αρχείο.

Το μήνυμά του εκείνο το βράδυ στο μπαρ, δύο εβδομάδες μετά, με προβλημάτισε. Γιατί δεν είχε αφήσει τα πράγματα όπως είναι; Γιατί έπρεπε να με ενημερώσει για κάτι που δεν με αφορούσε; Γιατί θα έπρεπε να είναι απόλυτα ειλικρινής με μία κοπέλα που δεν είχε βγει μαζί της πάρα μόνο για ένα σινεμά και ένα ποτό; Ήταν απλά ειλικρινής; Ήταν παρανοϊκός; Ή ήταν παρανοϊκά ειλικρινής;

Μία φίλη που βρισκόταν στην ίδια παρέα εκείνο το βράδυ μου διηγήθηκε τη δική της ιστορία όπου ένα αγόρι με το οποίο έβγαιναν για περίπου τρεις μήνες, μετά από απουσία ενός μήνα της ζήτησε ξανά να βγουν. Εκείνη θεώρησε ότι της άρεσε αρκετά για να κάνει μούτρα και να αρνηθεί.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!