Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και στον κήπο του Μεγάρου

Από απόψε το βράδυ στις 8.


Έλληνες μα και οι ξένοι ποιητές συναντώνται στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για να μοιραστούν, μεταξύ τους αλλά και με το κοινό τους, τους στίχους τους.

Μιλάμε για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Αθήνας, η εναρκτήρια βραδιά του οποίου θα πραγματοποιηθεί απόψε  23 Σεπτεμβρίου.

Τη σύγχρονη ελληνική ποίηση θα εκπροσωπήσουν η  Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ , ο Νάνος Βαλαωρίτης,  ο  Αναστάσης Βιστωνίτης,  ο Γιάννης Δάλλας, η Κική Δημουλά, ο Δημήτρης Καλοκύρης, ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και ο Τίτος Πατρίκιος. Δίπλα τους θα βρεθούν: ο Μεξικανός ελληνικής καταγωγής ποιητής Ομέρο Αρίτζις, ο Ιταλός Λέλο Βότσε, ο Πολωνός  Άνταμ Ζαγκαγιέφσκι, ο Ιρλανδός Ντέσμοντ Ίγκαν, ο Γερμανός Γιόχεν Κέλτερ, η Κινέζα Λαν Λαν, ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Μέστρε, ο Σέρβος Μιόντραγκ Πάβλοβιτς και η Δανή Πία Τάφντρουπ.

Τα ποιήματα των ξένων ποιητών θα αναγνώσει στην ελληνική μετάφρασή τους ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.

Συντονιστής της όλης συνάντησης θα είναι ο Γιώργος Χουλιάρας, ενώ το μουσικό μέρος θα καλύψει το κιθαριστικό ντουέτο του Στέλιου Γκόλγκαρη και του Βασίλη Μαστοράκη. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών θα διαρκέσει από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Το ακριβές πρόγραμμά του μπορείτε να βρείτε εδώ

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!