Τι κάνει η Κοντσίτα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;

H καλλιτέχνης από την Αυστρία Κοντσίτα Βουρστ, που νίκησε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, απηύθυνε χθες έκκληση για μεγαλύτερο σεβασμό και ανεκτικότητα, όπως επίσης για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.


«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν πρόβλημα με τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου» δήλωσε η 25χρονη drag queen.

«Για εμένα ένα τέλειο μέλλον θα ήταν εκείνο κατά το οποίο δεν θα χρειαζόταν να συζητάμε για αυτά τα περιττά θέματα, όπως η σεξουαλικότητα, όπως το χρώμα του δέρματος».

Η ίδια επισήμανε ότι αποτελεί καθήκον των πολιτικών να εργάζονται για τη Δημοκρατία και τα ίσα δικαιώματα, να ασκούν κριτική σε εκείνους που σκέφτονται υπερβολικά και ενεργούν ελάχιστα.

«Δεν έχω ανάγκη κάποιον που σκέφτεται. Χρειάζομαι μία απόφαση που θα είναι τόσο φυσική όσο είναι το να αγαπάς κάποιον» τόνισε η Κοντσίτα.

«Εάν αποφασίσεις να μοιραστείς την ζωή σου με κάποιον άλλον, το φύλο δεν θα πρέπει να παίζει ρόλο».

Η τραγουδίστρια, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Τομ Νόιβιρτ, προσκλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές 5 πολιτικών κομμάτων προκειμένου να προωθήσει το θέμα της ανεκτικότητας και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Η Αυστριακή ευρωβουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Ουλρίκε Λούνατσεκ, που προσκάλεσε μαζί με άλλους την Κοντσίτα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «είναι απαραίτητο να στείλουμε ένα μήνυμα» εναντίον των διακρίσεων που συνδέονται με το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η Κοντσίτα αργότερα έδωσε μία συναυλία μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της «ανεκτικότητας» και του «σεβασμού» της σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Η τραγουδίστρια με τα μαύρα γένια και τα μακριά μαύρα μαλλιά φορούσε λευκό παντελόνι και σακάκι και τραγούδησε μεταξύ άλλων ένα τραγούδι της διάσημης τραγουδίστριας Σερ, το «Believe» (Πίστεψε) ενώ στεκόταν μπροστά από τη μπλε σημαία με τα 12 κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή για να παραστούν σε αυτή τη σύντομη συναυλία και να ζητήσουν ένα αυτόγραφο.

Η διοργάνωση της συναυλίας στοίχισε 17.000 ευρώ και η τραγουδίστρια πέταξε στην οικονομική θέση.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!