Τί γίνεται με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης;

Ελλάς το μεγαλείο σου.


Στο κείμενο γίνεται λόγος για αλλοίωση αποφάσεων και αυταρχική συμπεριφορά από την πλευρά της κυρίας Καφετσή, ενώ σημειώνεται ότι έχε έλθει σε ανοιχτή ρήξη με τα προηγούμενα, αλλά και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, σεβόμενο την εντολή της Ελληνικής Πολιτείας και σε άμεση συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, εργάζεται πυρετωδώς για την κατά το δυνατόν ταχύτερη έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣΤ στο νέο κτίριο.

Τόσο όμως στο παρελθόν όσο και σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει συμπεριφορές και αντιδράσεις που δημιουργούν σοβαρή δυσλειτουργία. Κατ’ επανάληψη η Διευθύντρια του Μουσείου έχει υποστηρίξει ότι “το Μουσείο είναι εκείνη”, αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Διοικητικού οργάνου του ΕΜΣΤ που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν δίστασε μάλιστα να αλλοιώσει αποφάσεις του και απέκρυψε έγγραφα από αυτό. Ενεργώντας αυθαίρετα και αυταρχικά έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τα προηγούμενα και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο. Πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ παραιτήθηκε λόγω αδυναμίας συνεργασίας και αγενούς συμπεριφοράς της Διευθύντριας.

Ειδικά δε στο θέμα της ανάθεσης των μελετών η Διευθύντρια, χωρίς να έχει προβεί στην αναγκαία προεργασία, εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανάθεσή τους. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Διοικητικό Συμβούλιο με δυσάρεστη έκπληξη διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των έργων τέχνης είναι με εντολή της Διευθύντριας καταγεγραμμένα στο Γενικό Βιβλίο Εισαγωγής Έργων του ΕΜΣΤ με μολύβι (!!!), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ακόμα έχουν απορριφθεί δωρεές φιλοτέχνων προς το Μουσείο για άγνωστους λόγους χωρίς μάλιστα να έχει ενημερωθεί για αυτό κανένας ούτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εφαρμόζει τους νόμους σε όλες τις κατευθύνσεις έχοντας υπόψη τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις εντολές της Πολιτείας. Άλλωστε το Μουσείο δεν ανήκει σε πρόσωπα αλλά στην Ελλάδα».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!