Τι αρέσει στους άνδρες περισσότερο κι από το σεξ (αλλά φοβούνται να ζητήσουν);

Το άγγιγμα με την άκρη του μικρού δακτύλου μας σημαίνει, σε μια ερωτική σχέση, πολλά. Για ποιο λόγο; Οι ίδιοι οι άνδρες μάς δίνουν την απάντηση.


Οι γυναίκες θα έμεναν με το στόμα ανοιχτό αν μπορούσαν να ακούσουν τις συζητήσεις μεταξύ ανδρών. Κι αυτό, γιατί θα ανακάλυπταν πράγματα που τους αρέσουν και εκείνες δεν είχαν ποτέ φανταστεί.

Μεταξύ αυτών, είναι η θεαματική επίδραση που έχει πάνω τους ένα άγγιγμα με … την άκρη από το μικρό μας δαχτυλάκι!

Όταν μια γυναίκα αγγίξει, λοιπόν, με την άκρη του μικρού δαχτύλου της οποιοδήποτε μέρος του ανδρικού σώματος, ο σύντροφός της το εκλαμβάνει ωςμια κίνηση μοναδικής τρυφερότητας, που δείχνει την αποδοχή, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κοπέλας ή της γυναίκας του. Και είναι τόσο ισχυρή η επίδρασή της, που κάνει τους άνδρες να αφήνονται αμέσως σε αυτό τον ιδιαίτερο, αλλά και αποκαλυπτικό, τρόπο έκφρασης της αγάπης.

Όμως, αρκετές γυναίκες επιλέγουν να αγνοήσουν ή δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει τη μαγική δύναμη που κρύβεται στο μικρό τους δαχτυλάκι. Και, από την άλλη πλευρά, οι άνδρες αποφεύγουν να ζητήσουν αυτή τη μαγική κίνηση. Γιατί; Ως γνωστόν, από φόβο μήπως φανούν «μαλθακοί» και δείξουν την ευαισθησία τους. Και γιατί σκέφτονται ότι οι γυναίκες τους μπορεί να γελάσουν, να αδιαφορήσουν ή και να τους ειρωνευτούν με το γεγονός ότι αυτό το απλό πράγμα τούς προκαλεί κόμπο στο λαιμό.

Στο καταπληκτικό άρθρο της «I am the patriarchy», η Jonalyn Grace Fisher κατέγραψε σε λίστα 17 τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες αρνούνται να αφήσουν τους άνδρες να είναι ευάλωτοι.

Κι αυτό αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που ξεκίνησε η Brene Brown στο βιβλίο της «Daring Greatly» σχετικά με το ίδιο θέμα.

«Ζητάμε στους άνδρες να είναι ευαίσθητοι, να μας εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να μας λένε πότε φοβούνται, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν το αντέχουν. Όταν εκείνοι, λοιπόν, νιώθουν πραγματικά ευάλωτοι, εμείς μαζευόμαστε από φόβο και αυτός ο φόβος εκφράζεται είτε ως απογοήτευση, είτε ως απέχθεια. Και αυτοί το καταλαβαίνουν», γράφει η Brene Brown στο βιβλίο της.

Και η Jonalyn παρουσιάζει τη δική της λίστα με όσα ένας άνδρας ενοχλείται, αλλά αποφεύγει να συζητήσει:

– Θεωρoύμε ότι είναι «κατώτερος» όταν καλούμαστε να κάνουμε εμείς τις χειρωνακτικές εργασίες του σπιτιού, π.χ. σε περίπτωση που είναι απών/άρρωστος/μη διαθέσιμος.

-Αποφεύγουμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένος.

– Αναλαμβάνουμε εμείς την κατάσταση όταν κάνει κάτι αδέξια.

– Θεωρούμε ότι η μη έκφραση των συναισθημάτων του είναι φυσιολογική και δεν τον ενθαρρύνουμε να το κάνει.

– Δείχνουμε αμηχανία όταν φοβάται.

– Περιμένουμε να αναλάβει το πιο μεγαλύτερο φορτίο (συναισθηματικά, σωματικά, πνευματικά) χωρίς να παραπονιέται.

– Ποτέ δεν τον ρωτάμε τι φοβάται. Και αρνούμαστε να του προσφέρουμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση που προσφέρουμε στις φίλες μας όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένες.

– Περιμένουμε να δεχτεί περισσότερη κριτική σε σχέση με μια γυναίκα.

– Γινόμαστε ευέξαπτες όταν δεν φέρνει εις πέρας με τη δεξιότητα που θα θέλαμε μια δουλειά: την ετοιμασία μιας κοινωνικής συγκέντρωσης, τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, την επισκευή της κουζίνας.

– Γινόμαστε ψυχρές όταν ζητά βοήθεια.

– Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες που έχουν οι φίλες μας καλύτερα από αυτές που έχει εκείνος.

– Κρύβουμε τα λάθη του από τα παιδιά μας, εφόσον θεωρούμε ότι κι εκείνα, όπως κι εμείς, δεν θέλουν να τον βλέπουν ευάλωτο.

– Περιμένουμε να είναι πιο δυνατός από εμάς.

– Περιμένουμε να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των χειρωνακτικών εργασιών στο σπίτι.

– Περιμένουμε να «φερθεί σαν άνδρας» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) όταν θέλουμε να κάνει κάτι δυσάρεστο.

– Περιμένουμε να πάει να δει τι συμβαίνει όταν κάποιος παράξενος θόρυβος ακουστεί στο σπίτι (π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας) χωρίς φόβο.

Και μερικές χρήσιμες συμβουλές λοιπόν:

Για τις γυναίκες: Έχουμε περισσότερη επιρροή και δύναμη στη σχέση μας από όση νομίζουμε. Η ικανότητά μας να εμπνεύσουμε συναισθήματα εμπιστοσύνης και αρμονικής συνύπαρξης στον σύντροφό μας είναι σημαντική. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, επομένως, από σήμερα – ή, αντίστοιχα, να πάψουμε να κάνουμε – που θα άλλαζε τη ζωή του προς το καλύτερο; Ας αναγνωρίσουμε τη μυστική δύναμή μας και ας την αξιοποιήσουμε.

Για τους άνδρες: Παραδεχτείτε το. Θέλετε το άγγιγμα του μικρού δακτύλου μας (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Το λατρεύετε.

Είναι για εσάς ένα δώρο καλύτερο και από το σεξ. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτά δεν είναι και τα συναισθήματα που ζητάτε μέσα από το σεξ; Μην ντρέπεστε, λοιπόν, για τις ανάγκες και την ευαισθησία σας. Και εξηγήστε ανοιχτά την αδυναμία σας στο άγγιγμα του … μικρού δακτύλου.

Χωρίς διάθεση απολογίας και χωρίς φόβο. Επίσης, ανακαλύψτε αυτό που, αντίστοιχα, αρέσει πολύ σε εμάς και εφαρμόστε το όσο πιο γενναιόδωρα μπορείτε.

 

πηγή: WomanToc.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!