Οι θυσίες των παγκόσμιων σταρ που απαιτούν οι ρόλοι τους

Χάνουν και παίρνουν κιλά σε χρόνο ρεκόρ


Από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που πήρε 25 κιλά για να υποδυθεί τον Τζέικ Λε Μότα, στην αλλαγή της Σαρλίζ Θερόν για το «Monster» και έως τον Μάθιου Μακόναχι στο «Dallas Buyers Club», οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ έχουν «μεταμορφωθεί» ακόμη και με κίνδυνο της υγείας τους για να πρωταγωνιστήσουν σε μία ταινία.

Πάνω από 20 κιλά έχασε μέσα σε λίγους μήνες ο Μάθιου Μακόναχι για τις ανάγκες του ρόλου στην ταινία «Dallas Buyers Club», όπου υποδύεται έναν φορέα του ιού HIV, ρόλος που ίσως του χαρίσει και το πρώτο του Όσκαρ.

397eb934df026ee41dfa01bd150d311b

Τα κιλά που έχασε φαίνεται να… βρήκε ο συνυποψήφιός του στην κατηγορία για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, Κρίστιαν Μπέιλ, που έγινε υπέρβαρος για τον ρόλο του ηδονιστή απατεώνα, Ιρβινγκ Ρόζενφιλντ στον «Οδηγό Διαπλοκής».

a65bf93c615fad57669937f185f5d5fa

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ένας σταρ τσαλακώνει την εικόνα του για μία ταινία. Πρώτος διδάξας, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που πήρε 14 κιλά για να υποδυθεί τον διάσημο εγκληματία, Αλ Καπόνε, στην ταινία «Οι αδιάφθοροι». Μάλιστα, εξαιτίας των υποχρεώσεών του στο θέατρο, δεν κατέφερε ποτέ να πάρει το επιθυμητό βάρος, έτσι στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν και ειδικά εφέ που τον έκαναν να δείχνει βαρύς.

Χαρακτηριστική είναι και η μεταμόρφωση του Τομ Χανκς για τον «Ναυαγό». Μετά τις πρώτες σκηνές η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε για έναν χρόνο ώστε να μπορέσει να χάσει 25 κιλά και να μεγαλώσει τα μαλλιά του για τις σκηνές στο ερημικό νησί.

Μία δίαιτα βασισμένη ιδιαίτερα στα ζυμαρικά ακολούθησε ο Τζόρτζ Κλούνεϊ για να πάρει 19 κιλά για το «Syriana», ενώ τόσα κατάφερε να χάσει ο Μάικλ Φασμπέντερ για τον ρόλο του στο φιλμ «Hunger».

syriana

Πάνω από 10 κιλά πήρε η Ρενέ Ζελβέγκερ για τον ρόλο της Μπρίτζετ Τζόουνς που την έκανε διάσημη. Και μπορεί για κάποιους να είναι διασκεδαστικό να παίρνουν κιλά, όμως για τον Τζάρετ Λέτο, που πήρε 31 κιλά για να παίξει τον δολοφόνο του Τζον Λένον, στο «Chapter 27», που ήταν μία επίπονη διαδικασία.

0a0e8f5c9a2e63032810e5b1998064c3



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!