Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η «κυρία Fena» και θα οδηγηθεί στη φυλακή

Εξι καταδικαστικές αποφάσεις εκκρεμούσαν συνολικά σε βάρος της 67χρονης Φάννυ Κάτσου, που τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης


Εξι καταδικαστικές αποφάσεις εκκρεμούσαν συνολικά σε βάρος της 67χρονης Φάννυ Κάτσου, που τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, με στιλ και περιουσία που… ζήλευαν οι γυναίκες της πόλης.
Η άλλοτε διάσημη έμπορος, που ήταν γνωστή και ως «κυρία Fena», συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.
Η κυρία Κάτσου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 22 ετών και τριών μηνών για φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, για αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ, για μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση και για μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών σε ασφαλιστικό ταμείο. Σύμφωνα με τις δικογραφίες, οι παράνομες πράξεις της έγιναν στη Θεσσαλονίκη κατά τα έτη 2007, 2010 και 2011.
Το 2009, η Φάννυ Κάτσου είχε ανακηρυχθεί «επιχειρηματίας της χρονιάς». Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησε η πτώση της, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά από το ΣΔΟΕ κατηγορούμενη για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους περίπου 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις δικογραφίες, οι συνολικές οφειλές της ξεπερνούσαν τα 60.000.000 ευρώ, από τα οποία σχεδόν 10.000.000 ευρώ αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο από ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις!
Καταστήματα ρούχων
Ο πατέρας της Θεοφανίας Κάτσου διατηρούσε βιοτεχνία ρούχων στη Θεσσαλονίκη και, όταν εκείνη ακολούθησε τον γιατρό σύζυγό της στην Καλαμάτα στις αρχές του ’70, άνοιξε εκεί δύο καταστήματα ρούχων. Το 1977 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και έφτιαξε στο Ωραιόκαστρο την πρώτη βιοτεχνία με την επωνυμία FENA.
Τα επόμενα χρόνια, η αλυσίδα γιγαντώθηκε. Απέκτησε κατάστημα στον Φοίνικα, δημιουργήθηκε το FENA Stock, το 2002 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στην Εγνατία Οδό, στο παλιό παπουτσάδικο του Καρύδα, και στη συνέχεια στον παλιό κινηματογράφο «Ηλύσια» δημιουργήθηκε το FENA Fresh, ενώ το 2005 η εταιρία άνοιξε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο στην Πυλαία.
Τα «χρυσά» χρόνια, η φήμη της είχε εκτοξευτεί, τα καταστήματά της δούλευαν καλά και τίποτα δεν προμήνυε ότι την αλματώδη άνοδο θα ακολουθούσε η κατακόρυφη πτώση.
πηγη espressonews.gr

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!