Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με λαθραία ποτά και τσιγάρα


Στην εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιούνταν στην παράνομη αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) Θεσσαλονίκης σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, κατάστημα, οικία και δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 353,25 λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού
  • 23 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών
  • 9 συσκευασίες καπνού και 10 συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης

Επίσης, από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Φ.Ε.Τ. , δεσμεύτηκε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας 200 λίτρων, που περιείχε 50 λίτρα ελαίου και 37 λίτρα ελαίου, συσκευασμένου σε διάφορα πλαστικά δοχεία, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο. Από τις ποσότητες αυτές, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου εξακριβωθεί η ακριβής σύστασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!