Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 2 συλληφθέντες για την πτώση οικοδομικών υλικών στην Τσιμισκή – Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα


Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ο 25χρονος υπεύθυνος εργολάβος και ο 49χρονος επιβλέπων μηχανικός ασφαλείας που είχαν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, για τον τραυματισμό των δύο διερχόμενων γυναικών, ύστερα από πτώση οικοδομικών υλικών από τον πρώτο όροφο κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη, όπου εκτελούνταν εργασίες.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία τόσο τα ιατρικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι 54χρονες παθούσες όσο και τα αποτελέσματα ελέγχου από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Αξιολογώντας τα παραπάνω έγγραφα και αποτελέσματα, η εισαγγελική Αρχή θα αποφασίσει στη συνέχεια για την ποινική μεταχείριση των δύο συγκεκριμένων ανδρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Α.Τ. Λευκού Πύργου αφορά στα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της μη τήρησης μέτρων ασφαλείας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επειδή προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο. Οι δύο γυναίκες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, η πρώτη με τραύμα στο κεφάλι και η δεύτερη στο πόδι.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!