Θεσσαλία: Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Η ανάρτηση Πιερρακάκη


Τη Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, για να υποδεχθούν τους μαθητές. Είκοσι μέρες μετά το καταστροφικό χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Θεσσαλίας θα χτυπήσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα και ότι το μεγάλο στοίχημα μετά τη θεομηνία είναι η επιστροφή της σχολικής κοινότητας στα θρανία με τη μέγιστη ασφάλεια.

«To πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα στα σχολεία της Θεσσαλίας. Στοίχημά μας να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία και να αποκαταστήσουμε την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Η Θεσσαλία προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της. Κι εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε αυτό να γίνει γρήγορα.
Στο 3ο Δημοτικό και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, στο 1ο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Φαλάνης, στο 1ο Δημοτικό, στο 3ο Νηπιαγωγείο , στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Λύκειο Φαρκαδώνας, στο Νηπιαγωγείο Προδρόμου, στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ -ΕΕΚ- ΕΝΕΓΥΛ Σοφάδων και στο 1ο και στο 3ο Δημοτικό Παλαμά συνάντησα σήμερα ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια. Δημάρχους , Διευθυντές σχολείων, Διευθυντές Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να λύνουν προβλήματα , να ξεπερνάνε στεγανά και αρμοδιότητες. Όλοι μαζί.
Τα λεπτά για το άνοιγμα των σχολείων κυλούν αντίστροφα και πρέπει να ξεπεραστούν δεκάδες μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια. Θα το καταφέρουμε για τον κοινό σκοπό , που είναι η επιστροφή της σχολικής κοινότητας στα θρανία με τη μέγιστη ασφάλεια.
Είμαστε εδώ και θα μείνουμε για όσο χρειαστεί», αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!