ΘΕΑΤΡΟ: Ο Λάκος της Αμαρτίας απο το Εθνικό

Οι τραβεστί αφηγούνται τις ιστορίες που τις οδήγησαν στην «αμαρτωλή» και επικίνδυνη ζωή τους, στο περιθώριο.


Το ανατρεπτικό έργο «Ο Λάκκος της Αμαρτίας» του Γιώργου Μανιώτη, θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο «Χώρα», από τις 20 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Η διεισδυτική και οξυδερκής ματιά του Γιώργου Μανιώτη στρέφεται στην παρατήρηση μιας ομάδας τραβεστί που αναζητούν την ελευθερία τους ριγμένες σε έναν «λάκκο» πίσω από τις καθωσπρέπει γειτονιές της Αθήνας.

Το έργο γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 σηκώνει τον καθρέπτη μπροστά σε μια κατηγορία ανθρώπων που η κοινωνία αποφάσισε να κρύψει κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο συγγραφέας μέσα από το έργο του έχει εντατικά ασχοληθεί με τις κοινωνικές δομές που παγιδεύουν την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα σε συστήματα «κοινής λογικής», «επιτυχίας», «ευημερίας» και υποτιθέμενης «αξιοπρέπειας» που μετατρέπουν τη ζωή σε ένα διαρκή αγώνα με αντίπαλο τον ίδιο μας τον εαυτό. Με την καυστική και εξαιρετικά σύγχρονη γλώσσα πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα μιας χώρας σε συνεχή κρίση και επαναπροσδιορισμό αξιών.

Ακροβατώντας στα όρια της κοινωνικής ανοχής, εξόριστες από τον κόσμο του «κανονικού» και του επιτρεπτού, οι τραβεστί που ζουν στον τεράστιο χωμάτινο λάκκο που θυμίζει εγκαταλελειμμένο ορυχείο, αφηγούνται τις ιστορίες που τις οδήγησαν στην «αμαρτωλή» και επικίνδυνη ζωή τους, στο περιθώριο.

Οι περίοικοι και εκκλησιαστικές αρχές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο «ιερός» αγώνας τους καλύπτεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλώντας την επέμβαση της πολιτικής εξουσίας, που θέλει να θέσει τους δικούς της κανόνες. Θα καταφέρει τελικά το σύστημα να τις αφομοιώσει και να τις οδηγήσει στο δρόμο του καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας;

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στιχουργός: Γιάννης Γούνας

Κίνηση: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική: διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Σπατιώτη

Διανομή

Ακαδημαϊκός, Τόλης: Μάνος Βακούσης

Πατέρας: Γιάννης Βογιατζής

Φοιτητής, Φωτογράφος: Ανδρέας Βούλγαρης

Ελληνοαμερικάνος: Γιώργος Γιαννακάκος

Ζιζή, Τεχνικός: Όλγα Γκάτζιου

Ερασμία: Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης

Παπάς: Γιάννης Δεγαΐτης

Τζοάνα: Βασίλης Ευταξόπουλος

Χουχού: Γεωργία Καλλέργη

Κίρκη: Φαίδων Καστρής

Γωγώ: Παναγιώτης Μπουγιούρης

Αρραβωνιαστικιά: Μαρίνα Μυρτάλη

Αρχικυνηγός: Χρήστος Νίνης

Πολιτικός παρατηρητής: Θέμης Πάνου

Μητέρα: Αλεξάνδρα Παντελάκη

Άρης: Κρις Ραντάνοφ

Κάρμεν: Βασίλης Ρίσβας

Μαέστρος, Κυνηγός: Λευτέρης Σκανδάλης

Ρούλα: Χρήστος Σπανός

Άντρας με το ξύλινο πέος, Αστυνόμος: Νίκος Τουρνάκης

Νέος Γιος: Σόλων Τσούνης

Κυνηγός: Ηρακλής Κωστάκης

Κυνηγός: Αλέξανδρος Χουντάς

Φωτογραφίες παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

info: Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Χώρα Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210.8611200, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.ticketservices.gr και στο www.n-t.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00. Τιμές εισιτηρίων: 15Εuro και 10 Euro (φοιτητικό), κάθε Πέμπτη 13Euro



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!