Τέμπη: «Βρέθηκε οστό και στο δεύτερο οικόπεδο» – Τι λέει πατέρας θύματος


«Βρέθηκε οστό και στο δεύτερο οικόπεδο» λέει συγγενής θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας 26χρονου θύματος της τραγωδίας, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», ανέφερε: «Έκανα προσφυγή και παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Η μήνυση είχε απορριφθεί από την εισαγγελέα και έκανα την προσφυγή 17/4 και στις 22 μου ήρθε η διάταξη. Η διάταξη περιγράφει πως οι παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο είναι πάνω από τις αρμοδιότητες των υπουργών άρα δεν καλύπτονται από τον νόμο. Βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από έναν επιβάτη και σήμερα ταυτοποιήθηκε. Βλέπουμε σκοπιμότητα στο ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία μία μέρα πριν κλείσει. Μιλάμε για ιεροσυλία και προσβολή νεκρών».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν παρά τω πρωθυπουργό, άρα οι εντολές ήταν από τον πρωθυπουργό. Ελάτε στη θέση των γονιών που τόσο καιρό μετά ψάχνουμε οστά των παιδιών μας. Θα τους άρεσε να δολοφονήσουν τα παιδιά τους και να τα πετάξουν έτσι; Εγώ δεν θέλω προανακριτικές αλλά να πάνε όλοι στον ανακριτή. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε θραύσμα (τμήμα) οστού ανθρώπου που περισυλλέγη όταν εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από “κόσκινο” μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα “Πηγάδια” και όχι -κατά μία εκδοχή που εξετάζεται από την έρευνα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Διευκρινίζεται πως τρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να είναι οστά ανθρώπων.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!