Τέμπη: «Σκηνοθετημένη» φωτογράφιση από την αστυνομία, καταγγέλλουν οι πραγματογνώμονες οικογενειών θυμάτων


Σε νέες καταγγελίες προχώρησαν οι πραγματογνώμονες που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η επικαιροποιημένη τεχνική έκθεση των ειδικών πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων που κατατέθηκε στον Εφέτη ανακριτή, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για σκηνοθετημένη» φωτογράφιση της αστυνομίας που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι στο πόρισμά τους προσκομίζουν φωτογραφίες από βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο σημείο της σύγκρουσης αλλά και την τοποθεσία που μεταφέρθηκε στη συνέχεια. «Αυτό που βλέπουμε δεν είναι λογικό, δεν μπορεί να συγκρουστεί με τέτοια ορμή και όλα μέσα να είναι τακτοποιημένα σα να μη συνέβη τίποτα», είπε ο ειδικός πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης.

Σύμφωνα με την έκθεση ανάλυση της συμπεριφοράς του ελαίου σιλικόνης που έγινε από το γενικό χημείο του κράτους, βασισμένη σε μία εργασία Κινέζων, κατηύθυνε λανθασμένα το πόρισμα της Πυροσβεστικής. «Δεν υπάρχει περίπτωση το έλαιο σιλικόνης να δημιουργήσει πυρόσφαιρα. Ακόμα και αν πάρει φωτιά θα σβήσει, γιατί αυτή είναι η σύσταση του και αυτός είναι ο προορισμός του. Και έτσι η ανάκριση δεν προχώρησε προς άλλες κατευθύνσεις», πρόσθεσε.

Στην μελέτη παρουσιάζονται για πρώτη φορά φωτογραφίες από άτομα που μεταφέρουν κομμάτια από το σημείο της τραγωδίας ήδη από την πρώτη ημέρα, αλλοιώνοντας τον τόπο του δυστυχήματος.

Ερωτήματα προκύπτουν, σύμφωνα με το Meg και για τη μη «παρουσία κλιμακίου ιατροδικαστών στον τόπο του δυστυχήματος για τη διενέργεια της αυτοψίας».

«Μας ενδιαφέρει που βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, για να μελετήσουμε το σώμα τους πως είναι και να μελετήσουμε πως πέθαναν και κυρίως τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και καμία φορά από τι πέθαναν», είπε ο κ. Κοκοτσάκης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!