Tampongate: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ερωτικού τηλεφωνήματος μεταξύ Καρόλου – Καμίλα μέσα από το The Crown


Η σειρά «The Crown» φέρνει στην επιφάνεια κάποια περιστατικά που η βρετανική βασιλική αυλή θα προτιμούσε να ξεχάσει. Εκτός από το ότι υπαινίσσεται πως ο πρίγκιπας Φίλιππος απατούσε τη βασίλισσα, αναπαράγει το ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα και τον Μάρτιν Μπασίρ, για το οποίο το BBC ορκίστηκε στη βασιλική οικογένεια ότι δεν θα δει ποτέ ξανά το φως της δημοσιότητας.

Πόσο πιο αμφιλεγόμενος μπορεί να γίνει ο επερχόμενος πέμπτος κύκλος; Ο Πίτερ Μόργκαν επιστράτευσε τα μεγάλα όπλα: το σκάνδαλο «Tampongate». Ούτε ο σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να το επινοήσει τον τηλεφωνικό διάλογο που διέρρευσε. Ο πρίγκιπας Κάρολος λέει στην τότε ερωμένη του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, ότι θα ήθελε να μετενσαρκωθεί σε ταμπόν…

Τι είναι το Tampongate;
Το 1993, το People έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ένα πλήρες αντίγραφο μιας ιδιωτικής τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Καρόλου και της Καμίλα από το 1989. Τρεις μήνες μετά τον επίσημο χωρισμό του νυν βασιλιά με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Τύπος ξεφάντωνε με τα δημοσιεύματα για την παράνομη σχέση τους.

 Υπό τον τίτλο «Κάρολος και Καμίλα – η κασέτα», στο αποκαλυπτικό εξάλεπτο τηλεφώνημα οι επί μακρόν εραστές περιέγραφαν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις. Ακόμη χειρότερα, υπήρχε και ήχος που συνόδευε τα δημοσιεύματα, χάρη σε έναν παράνομο λάτρη του ραδιοφώνου που είχε πέσει πάνω στη συζήτηση χρησιμοποιώντας μια συσκευή σάρωσης υψηλής τεχνολογίας.

Και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλους εκείνη την εποχή. Στην αρχή του τηλεφωνήματος, το παράνομο ζευγάρι ξεκίνησε με σεξουαλικά υπονοούμενα προτού φτάσουν στην κορύφωση. «Θεέ μου θέλω να ζήσω μέσα στο παντελόνι σου η κάτι τέτοιο. Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα», λέει ο Κάρολος. Η Καμίλα του απαντά γελώντας «Σε τι θα μεταμορφωθείς σε εσώρουχο;».

«Σε ταμπόν! Ακριβώς η τύχη μου», αποκρίθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ενώ η ερωμένη του το χαρακτήρισε «υπέροχη ιδέα». Στη συνέχεια η κουβέντα καταλήγει στον πιο γρήγορο τρόπο για να φτάσουν στο σημείο συνάντησης. Οι αντιδράσεις ήταν θυελλώδεις. Μέχρι και οι πιστοί στον μελλοντικό βασιλιά και το στέμμα άρχισαν να αμφισβητούν την καταλληλόλητά του να κυβερνήσει.

Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε η μανία της βασιλικής οικογένειας με το φαίνεσθαι και τη φήμη. Ο διάδοχος του θρόνου είχε ντροπιάσει την οικογένεια. Ακόμη και η Νταϊάνα, η οποία γνώριζε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις ήταν «πραγματικά σοκαρισμένη». Η ίδια επεσήμανε επανειλημμένα ότι το σχόλιο περί ταμπόν «είναι απλά άρρωστο».

Ο ηθοποιός που έπαιξε τον Κάρολο στο The Crown αρνήθηκε να αναπαραστήσει το τηλεφώνημα, ο αντικαταστάτης του όμως θα το κάνει
Ο Τζος Ο’ Κόνορ υποδύθηκε τον νεαρό Κάρολο για τον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς. Όμως, για να δεχτεί το ρόλο, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σκηνή του σκανδάλου. «Όταν μου πρόσφεραν τον ρόλο, μία από τις πρώτες μου αιτήσεις ήταν ότι δεν θα κάνουμε το Tampongate», δήλωσε κατηγορηματικά.

 «Το The Crown ήταν η μοναδική μου ευκαιρία για τους γονείς μου να δουν κάτι στο οποίο έχω παίξει χωρίς ντροπή. Δεν υπήρχε περίπτωση να το χαλάσω αυτό μιλώντας για ταμπόν στο Netflix» συμπλήρωσε. Ο Ντόμινικ Γουέστ ο οποίος θα πάρει τη σκυτάλη του ρόλου για την πέμπτη και έκτη σεζόν δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός.

«Σκεφτόμουν ότι ήταν κάτι τόσο άθλιο και βαθιά ντροπιαστικό», ανέφερε στο Entertainment Weekly για την περιβόητη συζήτηση. «Κοιτάζοντας πίσω η προσέγγιση του Τύπου ήταν επεμβατική και αηδιαστική. Το δημοσίευσαν αυτολεξεί και μπορούσες να καλέσεις έναν αριθμό και να ακούσεις την πραγματική κασέτα».

Στο παρελθόν, το The Crown δεν έχει αποφύγει να θίξει φλέγοντα ζητήματα για τη βασιλική ιστορία. Στην τέταρτη σεζόν επικεντρώθηκαν στα ξαδέρφια της βασίλισσας που εγκαταλείφθηκαν από τη βασιλική οικογένεια λόγω αναπηρίας. Δεν φοβήθηκαν να μιλήσουν για τη βουλιμία της Νταϊάνα και φυσικά την κακομεταχείριση της από τον Κάρολο.

.in.gr/

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!