Συγκλονίζει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης: Ίσα που πρόλαβα να σκεφτώ «αυτό είναι το τέλος;»


Συνέντευξη στην εφημερίδα «ON time» παραχώρησε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Ο γνωστός ηθοποιός κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πίστης, αλλά και σε ένα ατύχημα που είχε και από το οποίο σώθηκε από θαύμα.

Πιστεύεις στο μεταφυσικό; Στον Θεό;

Πιστεύω και δεν πιστεύω, δηλαδή για μένα δεν έχει μεγάλη σημασία αν πιστεύουμε εμείς. Ή καμιά φορά λένε: «Πιστεύεις στον Θεό;». Μπορεί κανείς να πει ότι δεν ξέρω αν πιστεύω στον Θεό, αλλά σίγουρα ο Θεός πιστεύει σε εμάς. Δηλαδή, θέλω να πω, για μένα δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναλώσει κανείς σκέψη αν υπάρχει μεταφυσική, αν υπάρχει τηλεπάθεια, αν υπάρχει κάτι άλλο. Σημασία έχει ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι, ένα παραμύθι κι όταν συμβαίνουν πράγματα που επαληθεύουν την πραγματικότητα, πρέπει να τη χαιρόμαστε τη ζωή και να την απολαμβάνουμε.

Σου έχει συμβεί κάποιο θαύμα; Να έχεις σωθεί από του «χάρου τα δόντια»;

Ναι, αυτό οφείλω να ομολογήσω ότι μου έχει συμβεί. Όταν «έφυγε» ο πατέρας μου, περίπου πριν από πέντε χρόνια, ενώ νόμιζα ότι δεν με έχει επηρεάσει πάρα πολύ, ότι είναι κάτι που το έχω κατανοήσει, καθώς αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Νομίζεις ότι μπορείς να το χειριστείς, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στη δική μου περίπτωση καμιά φορά τα πράγματα λειτουργούν λίγο πιο «υπόγεια», χωρίς να το καταλαβαίνω.

Έπειτα από αυτή την οδυνηρή διαδικασία, οδηγούσα το αυτοκίνητο μου σε έναν επαρχιακό, ερημικό δρόμο και, χωρίς να το καταλάβω – δεν ξέρω καν πως συνέβη – έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που πήγαινε στον γκρεμό. Κάτω υπήρχε μια τεράστια χαράδρα, εκείνα τα δευτερόλεπτα ίσα που πρόλαβα να σκεφτώ «αυτό είναι το τέλος;». Ξαφνικά το αυτοκίνητο σταμάτησε σε μια αγριελιά που είχε φυτρώσει στα πλαϊνά του γκρεμού κι έκατσε στον κορμό της αγριελιάς! Δέκα εκατοστά και θα είχα πέσει στον γκρεμό.

Πιστεύεις πως το ότι σώθηκες ήταν κάτι μεταφυσικό, ίσως η «παρουσία» του πατέρα σου, ή θαύμα;

Μπορεί να ήταν όλα αυτά μαζί.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!