Suddeutsche Zeitung: Γερμανοί ακροδεξιοί σπεύδουν να στηρίξουν το Τάγμα Αζόφ


Στην Ουκρανία ταξιδεύουν μεμονωμένοι ακροδεξιοί από τη Γερμανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ακροδεξιών ομοϊδεατών τους, στο Τάγμα Αζόφ, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Όπως αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, οι γερμανικές Αρχές ασφαλείας παρατηρούν με μεγάλη ανησυχία μεμονωμένους ακροδεξιούς να συλλέγουν πολεμική εμπειρία στην Ουκρανία, άλλοι βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, οι Αρχές παρακολουθούν σειρά Γερμανών από το ακροδεξιό χώρο με προορισμό την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung αναφέρει: 

«Υπάρχουν πληροφορίες για 27 ακροδεξιούς που ήδη ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ουκρανία», μεταφέρει ο αρθρογράφος δήλωση εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. «Ναι μεν πρόκειται για μικρή ομάδα υπόπτων, αλλά οι αρχές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο.

Οι πρώτοι εξτρεμιστές είναι ήδη καθοδόν, τρεις έφυγαν από τη Γερμανία για να λάβουν μέρος στις μάχες στην Ουκρανία, συνολικά 12 ακροδεξιοί έχουν ήδη επιστρέψει στη Γερμανία. Για τους περισσότερους είναι άγνωστο εάν συμμετείχαν σε κάποια μάχη.

Συχνά λένε ότι πηγαίνουν στην Ουκρανία για άλλον λόγο, επειδή ήθελαν να μεταφέρουν υλικό ή να στηρίξουν ακροδεξιούς ομοϊδεάτες τους, όπως τα τάγματα του Αζόφ. Η αλήθεια είναι ότι δεν απαγορεύεται στους Γερμανούς να ταξιδεύουν στην Ουκρανία. Το να πολεμούν, δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι επαναπατριζόμενοι δεν απειλούνται με ποινικές διώξεις. Στην ειδική περίπτωση των εξτρεμιστών, ωστόσο, οι αρχές έχουν θέσει ως στόχο να εμποδίζουν ανθρώπους να ταξιδεύουν στην εμπόλεμη ζώνη για να αποτρέπουν νεοναζί από το να εκπαιδεύονται με όπλα ή να αποκτούν εμπειρία μάχης». 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!