«Στο ταξίδι μαζί προχωράμε!»: Μία τρυφερή ιστορία από τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Αρσακείου


Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους 2023-2024, παρουσίασαν την παράσταση “Στο ταξίδι, μαζί προχωράμε!”, θεατρική διασκευή τού παραμυθιού Το Ελαφοκάραβο – The Antlered Ship, τής Daska Slate.

Πρόκειται για μία τρυφερή, στοχαστική και …ταξιδιάρικη ιστορία, η οποία μιλά –με αλληγορικό τρόπο– για το ταξίδι τής Ζωής, για τις εσωτερικές αναζητήσεις και τις δυνατές σχέσεις φιλίας, οι οποίες αναπτύσσονται κατά την διάρκεια τού ταξιδιού αυτού.

Πραγματεύεται την ανάγκη τού ανθρώπου να χτίζει διαπροσωπικές σχέσεις και να αντλεί δύναμη από αυτές, όταν έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες και αντιξοότητες. Να συμπληρώνει τους γύρω του και να συμπληρώνεται από αυτούς.

Αναφέρεται, με έμμεσο τρόπο, στην ανάγκη τού ανθρώπου να αναζητά πτυχές τού εαυτού του και να ανακαλύπτει σιγά-σιγά τόσο τον ίδιο τον εαυτό του, όσο και τους ανθρώπους γύρω του.

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού τα οποία παρουσίασαν την παράσταση, μεταμορφώθηκαν άλλοτε σε ζώα, όπως ελάφια, αλεπούδες, σκίουροι, λαγοί, ποντικάκια και χελώνες, άλλοτε σε ήρεμα ή μανιασμένα κύματα και άλλοτε σε πειρατές. Με υψηλής αισθητικής κοστούμια και εντυπωσιακά σκηνικά, ζωντάνεψαν το παραμύθι και μέσα από ευρηματικές και αισθαντικές χορογραφίες, αφηγήθηκαν την ιστορία του. Οι όμορφες, πρωτότυπες συνθέσεις, τραγουδισμένες από τις μαγευτικές φωνές των παιδιών, πλαισίωσαν την παράσταση.

Μια γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Μια γιορτή λαμπερή, γεμάτη υπέροχα και συγκινητικά μηνύματα ζωής!

Μια γιορτή αφιερωμένη στην φιλία και την συνεργασία!

Οι κύριοι συντελεστές της παράστασης ήταν:

ΚΕΙΜΕΝΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Σιμόνη Σταυροπούλου, Ελένη Φλεβάρη

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΡΟΛΩΝ:

Ελένη Φλεβάρη

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ & ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Σιμόνη Σταυροπούλου

ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΤΙΧΟΙ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Αγγελάκη Μαρινάνσυ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Σταυροπούλου Σιμόνη, Αγγελάκη Μαρινάνσυ, Φλεβάρη Ελένη

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Άνσυ Νικολοπούλου-Μπουργιώτη

Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!