Star Wars The Force Awakens: Mόλις σε 12 μέρες έπιασε το 1 δισ. έσοδα

Απίστευτο και όμως αληθινό.


Από τις αρχές Δεκεμβρίου όλος ο πλανήτης ζούσε στον αστερισμό του Star Wars. Σε αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες. Πρώτον, ότι είχε τουλάχιστον μια δεκαετία να κυκλοφορήσει ταινία. Δεύτερον, το κοινό που είναι μεγάλο και φανατικά πιστό. Τρίτον, ότι έπεφτε σε εορταστική περίοδο. Τέταρτον, τα λόγια που ακούγονταν για την ταινία ήταν κολακευτικά και το promotion της ήταν διαρκές.

Ο πιο σημαντικός  όμως παράγοντας προέκυψε δύο μέρες πριν και μία μέρα μετά την πρώτη μέρα προβολής. Δύο μέρες πριν γιατί οι κριτικοί τότε άρχισαν να γράφουν για την ταινία, και μία μέρα μετά, γιατί όσοι την είδαν φρόντισαν να διαδώσουν το θετικό αποτέλεσμα που τους εντυπωσίασε και συνάρπασσε.

Ο J. J. Abrams έφερε μαζί όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουν να δουν οι Star Wars fanatics και χτύπησε τον νευρώνα της νοσταλγίας. Οπότε για όλα αυτά, δεν μας ξάφνιασε καθόλου που το Force Awakens χρειάστηκε μόνο 12 μέρες για να γίνει η ταινία που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα πιο γρήγορα από ποτέ, και να βάλει μπρος για να γίνει η πιο best selling movie όλων των εποχών, ξεπερνώντας Τιτανικό, Avatar και το Jurrasic World, που είχε πιάσει το συγκεκριμένο ποσό σε 13 μέρες.

Αυτά βέβαια δεν είναι τα μόνα ρεκόρ της ταινίας. Πρόκειται για την ταινία που είχε τα περισσότερα έσοδα το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολών με 153 εκατ. δολάρια, ήταν η πιο επικερδής σε μέρα Χριστουγέννων με 50 εκατομμύρια δολάρια και γενικά έσπασε πολλά ρεκόρ σε διάφορες χώρες του κόσμου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!