Το ραντεβού στις Σπέτσες στα μέσα του Ιουνίου έχει γίνει πλέον θεσμός για τα πληρώματα των κλασικών σκαφών και τους λάτρεις του ναυταθλητισμού. Έτσι, για όγδοη συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2018 (SCYR 2018), δικαιολόγησε τον τίτλο του ως ένας εκ των σημαντικότερων αγώνων στη Μεσόγειο στην κατηγορία του.

Από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουνίου οι Σπέτσες βούλιαξαν από κόσμο –όχι όμως και τα πάνω από 80 σκάφη από Ελλάδα και εξωτερικό που αγωνίστηκαν και χάρισαν μοναδικές στιγμές στους θεατές που έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης.

Το εορταστικό τετραήμερο ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης με τα εγκαίνια του 2ου Race Village στην Πλατεία Ποσειδωνίου, που γιορτάστηκε με το εντυπωσιακό Welcome Cocktail Party, που πραγματοποιήθηκε στο στολίδι των Σπετσών, στο Poseidonion Grand Hotel, Μέγα Υποστηρικτή του αγώνα.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η έναρξη του αγωνιστικού σκέλους, με τους θεατές να παρακολουθούν σε απόσταση αναπνοής, δίπλα στη θάλασσα. Η ημέρα έκλεισε με τη βράβευση των νικητών στην Πλατεία Ποσειδωνίου και την απονομή του IWC Portugieser Yacht Club Chrono από τον Official Timekeeper του αγώνα.

Το Σάββατο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας O’pen BIC με συμμετοχή αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών (ΝΟΣΠ), ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις καθιερωμένες ιστιοδρομίες αλλά και το 1ο Spetses SUP event by BIC® και ολοκληρώθηκε με την διπλή απονομή των βραβείων, τόσο των νικητών της ημέρας όσο και του Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη, στην Πλατεία Ποσειδωνίου. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το ξεχωριστό Crew Party powered by SportingBet, με τα μέλη των πληρωμάτων να διασκεδάζουν με μουσική και εκλεκτές γευστικές απολαύσεις.

Την Κυριακή το νησί γιόρτασε την ολοκλήρωση της διοργάνωσης με την κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες. Ανάλογη του υψηλού  πρεστίζ του Spetses Classic Yacht Regatta ήταν και η παρουσία των χορηγών.

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε για 8η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.