Σοκ στα Ιωάννινα: Ανήλικοι διακινούσαν ερωτικά βίντεο με 15χρονες


Σοκ στα Ιωάννινα από την αποκάλυψη ότι οκτώ νεαροί Έλληνες, έξι από τους οποίους είναι ανήλικοι, καθώς και ένας ενήλικος αλλοδαπός, είχαν καταγράψει σε βίντεο τις ερωτικές συνευρέσεις τους με δύο ανήλικα κορίτσια, με το υλικό να κυκλοφορεί εδώ και μήνες από κινητό σε κινητό.

Η αστυνομία ερευνούσε εδώ και αρκετό καιρό την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται συνολικά 9 άτομα ύστερα από πληροφορίες που αφορούσαν στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικα άτομα νεότερα των 15 ετών.

Λόγω των ερευνώμενων αδικημάτων και με γνώμονα, σε κάθε περίπτωση, την προστασία της γενετήσιας ελευθερίας και της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, κατά την έρευνα έγινε χρήση ειδικών ανακριτικών πράξεων.

Στο μικροσκόπιο τα κινητά των εμπλεκομένων

Από την αξιολόγηση των στοιχείων, προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και τα μέσα Μαΐου, οι κατηγορούμενοι, από 15 έως 24 ετών, είχαν τελέσει κατά περίπτωση γενετήσιες πράξεις με ανήλικη νεότερη των 15 ετών και με ανήλικη μεγαλύτερη των 15 ετών.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια εγκληματολογική υπηρεσία.

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σε βάρος των εννέα εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους και πορνογραφία ανηλίκων, κατά περίπτωση, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Σε αυτήν, περιλαμβάνονται και οι γονείς των έξι ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!