Σύρος πρόσφυγας λαμπαδηδρόμος κράτησε την Ολυμπιακή φλόγα στον Ελαιώνα [εικόνες + βίντεο]

Συγκινημένος ο 27χρονος ηλεκτρολόγος με προσθετικό μέλος καθώς έχασε το πόδι του στον πόλεμο


Ένας Σύρος πρόσφυγας, πρώην αθλητής, ο οποίος έχασε το πόδι σε βομβιστική επίθεση στην πατρίδα του, κράτησε την Ολυμπιακή φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα της Αθήνας.

image

Ο 27χρονος Ιμπραχίμ αλ Χουσεΐν, ηλεκτρολόγος που λατρεύει το τζούντο και την κολύμβηση, είναι ένας από τους εκατομμύρια πρόσφυγες που διέσχισαν το Αιγαίο με βάρκα για μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ.

image

Δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ήταν μεγάλη τιμή να κρατήσει τη φλόγα. «Κρατώ αυτή τη φλόγα για μένα και για τους Σύρους, για τους πρόσφυγες παντού, για την Ελλάδα, για τον αθλητισμό, για τις ομάδες μου. Στόχος μου είναι να μην τα παρατήσω ποτέ. Να προχωρώ μόνο μπροστά και αυτό μπορώ να το πετύχω μέσα από την άθληση», είπε ο Ιμπραχίμ.

image

Ο Ιμπραχίμ διανύει τα 50 μ. ελεύθερο σε περίπου 28 δευτερόλεπτα, μόνο τρία δευτερόλεπτα παραπάνω από τον χρόνο του πριν το ατύχημα. Το 2012 τραυματίστηκε από βόμβα που τον άφησε με μερική αναπηρία στο δεξί του πόδι. Έτρεξε να βοηθήσει έναν φίλο του, βαριά τραυματισμένο από έκρηξη. Έτσι τραυματίστηκε και ο ίδιος.

image

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 και είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο) ενώ παράλληλα, προπονείται στην κολύμβηση με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων “Πρωτοπόροι”, το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMA”.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!