Σημαντική άνοδος για τα Windows Phone στη Λατινική Αμερική

Ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα iPhone!


Η Λατινική Αμερική είναι μια περιοχή της Γης που φημίζεται για τους τεχνίτες ποδοσφαιριστές και τους σημαντικούς λογοτέχνες της. Για τη βιομηχανία της τεχνολογίας είναι λίγο-πολύ μια παρθένα και ανώριμη αγορά, που όλες οι μεγάλες εταιρείες ιδρώνουν να την κατακτήσουν.

Η άνοδος των Windows Phone στη δεύτερη θέση αποτελεί μια σπουδαία διάκριση που, σίγουρα, κάνει τους ανθρώπους της Microsoft να φουσκώνουν από περηφάνια.

Σύμφωνα με το report της IDC λοιπόν, στην πρώτη θέση των mobile OS στη Λατινική Αμερική για το τρίτο τρίμηνο του 2013 βρίσκεται το Android και στη δεύτερη το Windows Phone, το οποίο σημείωσε καταπληκτική άνοδο 156% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Οι χώρες που προτιμούν περισσότερο το mobile λειτουργικό της Microsoft είναι το Μεξικό, η Χιλή, το Περού και η Κολομβία. Ειδικά στη Χιλή, η αύξηση των Windows Phone συσκευών είναι 50% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς. Βασική αιτία; Η κυκλοφορία εκεί του δημοφιλέστατου και προσιτού Nokia Lumia 520.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το Windows Phone κατέχει το 3,6% της αγοράς για το τρίτο τρίμηνο του 2013, ποσοστό που μεταφράζεται σε 9 εκατομμύρια συσκευές. Το ίδιο τρίμηνο του 2012, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,3% (3,9 εκ. συσκευές).

Πηγή: thegang.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!