Το ανανεωμένο bar restaurant Riviera Coast μαγεύει με υπέροχες γεύσεις και αποκαλύπτει δυο συνταγές από το νέο του μενού.

Σαλάτα Κινόα. (για 1 μερίδα)

150γρ κινόα

40γρ τομάτα καρέ (μόνο φλούδα)

40γρ αγγούρι καρέ (χωρίς σπόρια)

10γρ φρέσκο κρεμμύδι

5γρ δυόσμο

40γρ μάνγκο (σε καρεδάκια)

3γρ αλάτι

75γρ passion fruit dressing

80γρ σολομό μαριναρισμένο.

Για το dressing

15γρ passion fruit Πουρέ

10γρ μάνγκο πουρέ

2γρ μουστάρδα ντιζόν

2γρ λευκό βαλσάμικο

20γρ ηλιέλαιο

15γρ ελαιόλαδο

10γρ κρέμα γάλακτος

3γρ αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε ξεχωριστά σκεύη τα 3 είδη κινόας και σουρώνουμε. Παίρνουμε 150γρ κινόα (50γρ από κάθε είδος) και τοποθετούμε σε μία μπασίνα. Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φορμάρουμε σε ένα μεταλλικό τσέρκι ή σε φόρμα της επιλογής μας.

 

Αρνί


400γρ αρνί κότσι

150γρ πουρέ μελιτζάνας

80γρ σουφλέ σέλινο

15γρ σάλτσα δενδρολίβανο

Α. μαρινάρισμα αρνί

1 τεμάχιο κότσι αρνίσιο

2γρ θυμάρι

2γρ δενδρολίβανο

3γρ σκόρδο

4γρ χοντρό αλάτι

Φλοίδες από μισό πορτοκάλι

*μαρινάρισμα 24 ώρες, την επόμενη μέρα ψήσιμο για 3 ώρες στους 110 βαθμούς

Β. πουρέ μελιτζάνας

10γρ βούτυρο

10γρ αλεύρι

15γρ γάλα

75γρ πουρέ μελιτζάνας

8γρ μετσοβόνε τριμμένο

2γρ πάπρικα γλυκιά

2γρ αλάτι

*καπνίζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στην εστία. Καθαρίζουμε. Ενσωματώνουμε σε μία κατσαρόλα πρώτα βούτυρο, αλεύρι και γάλα. Μετά  προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά να πάρουν μία βράση.

Γ. Σουφλέ πράσου.

20γρ πράσο ψιλοκομένο

12γρ κρέμα γάλακτος

Ασπράδι από 1 αυγό

4γρ παρμεζάνα

3γρ βούτυρο

2γρ αλεύρι

*μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στο τέλος εκτός φωτιάς και αφού κρυώσει το μείγμα  προσθέτουμε το ασπράδι μαρέγκα. Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Info
Riviera Coast
Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα

21 0899 2453

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.