Ρατσιστική επίθεση σε gay κόσμο στο Γκάζι

Πού θα φτάσει αυτή η κρίση; Πού θα μας πάει αυτή η κατρακύλα;

Πού θα φτάσει αυτή η κρίση; Πού θα μας πάει αυτή η κατρακύλα;

Πού θα φτάσει αυτή η κρίση; Πού θα μας πάει αυτή η κατρακύλα;

Πού θα φτάσει αυτή η κρίση; Πού θα μας πάει αυτή η κατρακύλα;

 

Άλλη μια ρατσιστική επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον gay, περιγράφει η Paola Revenioti στη σελίδα της στο Facebook. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η επίθεση έγινε σε κεντρικό σημείο του Κεραμεικού, χωρίς να αντιδράσεις κανείς. Ένας μάλιστα φώναξε “καλά σας έκαναν.”

“Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 11 το βράδυ, καθόμουν με ένα φίλο μου στην πλατεία Κεραμεικού και τα λέγαμε, πολύ χαλαρά, χωρίς εκδηλωτικές κινήσεις ή κάτι που να μπορούσε να “προκαλέσει”.

Ξαφνικά ήρθαν 4 τύποι και μας ρώτησαν αν είμαστε γκέι.Εμείς δεν απαντήσαμε με ναι ή όχι, έχοντας στο νου από άλλες επιθέσεις φίλων ότι αν απαντήσει κανείς “ναι”, τότε τρώει ξύλο. Απλά ρωτήσαμε τι θέλουν.

Αυτοί αμέσως επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές και στο τέλος μας έφτυσαν.

 Σταμάτησαν όταν καταφέραμε να απομακρυνθούμε κι αρχίσαμε να φωνάζουμε.

 Το σοκ ήταν μεγάλο, τόσο από το ξύλο, όσο κι από το ότι αυτό έγινε στη μέση της πλατείας, σε σημείο πολύ φωτεινό, κι αρκετά νωρίς.

Από τα άτομα που ήταν γύρω, κανένας δεν κουνήθηκε, πιθανώς γιατί μπορεί να θεώρησαν ότι είναι κάτι προσωπικό (λέω εγώ τώρα…). Όταν άρχισα να φωνάζω στον κόσμο “Τι κάθεστε, σε λίγο θα κυνηγούν κι εσάς”,ένας τύπος από μια άλλη παρέα απάντησε ότι καλά μας έκαναν.

Με δεδομένο ότι νιώθαμε να απειλούμαστε, θέλαμε να φύγουμε κατευθείαν από εκεί. Η φρίκη είναι ότι δεν ήμασταν σε ένα σκοτεινό στενό, ώστε να αναζητήσουμε ένα χώρο φωτεινό, με κόσμο, για να ηρεμήσουμε. Η επίθεση έγινε στο πιο κεντρικό σημείο και φωτεινό σημείο της πλατείας Κεραμεικού, και γύρω μας ο κόσμος δεν έδειχνε ότι θα απέτρεπε επόμενη επίθεση.

Έτσι δεν καλέσαμε την αστυνομία και πήγαμε γρήγορα στο σπίτι μιας φίλης που ήταν κοντά στην πλατεία να ηρεμήσουμε.Τώρα έχει περάσει περίπου μιάμιση ώρα, ακόμα δεν έχω ηρεμήσει, και η μόνη σκέψη που κάνω είναι ότι θέλω να φύγω από την Ελλάδα…”

Αυτό είναι ένα δείγμα της εποχής μας. Ο κόσμος ξεσπά σε μειoνότητες. Άνευ λόγου. Άνευ πρόκλησης. Αυτά είναι τα αποτελέσματα ποιας κρίσης;

Ο λαός σε περιόδους κακουχίας ενώνεται. Δεν ξεσπά εμφύλιος. Ο ένας να φάει τη μούρη του άλλου γιατί;

Αν νομίζει κάποιος πως οι ομοφυλόφιλοι του έφταιξαν για τα πάνδεινα που περνά ο λαός τότε είναι αυτός μάτια μου ο οποίος δεν “τον έφαγε” να τον χορτάσει.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!