«Rainy Night», από τον σαξοφωνίστα Φοίβο Μποζά


Ο σαξοφωνίστας Î¦Î¿Î¯Î²Î¿Ï‚ Μποζάς, μετά από τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Anaplus» (2013) και την ορχηστρική εκδοχή του εκκλησιαστικού ύμνου «Αι γενεαί πάσαι» (2015) που έκανε αίσθηση, επανέρχεται μ’ ένα νέο ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο «Rainy Night». 

Πρόκειται για μια αυθεντική jazz Î¼Ï€Î±Î»Î¬Î½Ï„α την οποία συνέθεσε και παρουσίασε  Î¶Ï‰Î½Ï„Î±Î½Î¬ πρώτη φορά κατά την αποφόιτησή του απο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και τώρα πλέον της έδωσε «σάρκα και οστά».

Είναι ένα μουσικό «ταξίδι» στο οποίο πρωταγωνιστεί προφανώς το σαξόφωνο αλλά και ο αυθεντικός ήχος μιας jazz ÎºÎ¹Î¸Î¬ÏÎ±Ï‚ που κάνει διάλογο μέσα στο κομμάτι με το σοπράνο σαξόφωνο.

Στην υλοποίηση του κομματιού σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κιθαρίστας και φίλος του, Δημήτρης Παπαλάμπρου ο οποίος παίζει κιθάρα, μπάσσο και πιάνο κατά την εγγραφή.

Τύμπανα έπαιξε ο Î“ιώργος Χατζής. Πέρα από τα σαξόφωνα (σοπράνο, τενόρο), την ενορχηστρωτική ματιά, ο Φοίβος έπαιξε ένα μέρος του πιάνου αλλά είχε και όλη την εικαστική επιμέλεια και ιδέα με τη συμβολή του Î‘ρτέμη Ρούσσου, (cube11). 

Η ηχογράφηση έγινε στο home studio Ï„ου εκτός από τα τύμπανα που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Î§ÏÎ®ÏƒÏ„ου Ταμπουρατζή Î¿ οποίος έκανε και τη μίξη βγάζοντας ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό ήχο.

Γνωρίζοντας τον Φοίβο

Ο Φοίβος Μποζάς γεννήθηκε στην Κεφαλονιά στις 18 Μαΐου 1992. Η μουσική του ενασχόληση αρχίζει με πιάνο στην ηλικία των 6 στο Ωδείο Κεφαλονιάς.

Το 2002 ξεκινά σαξόφωνο στη μπάντα της Φ.Σ.Κ. και μαθήματα Jazz Î¼Îµ το Γεράσιμο Παυλάτο. 2010-2014 σπουδάζει Χημεία στην Πάτρα παρακολουθώντας μαθήματα Jazz ÏƒÎ±Î¾Î¿Ï†ÏŽÎ½Î¿Ï… με το Δημήτρη Τσάκα.  

Τον Δεκέμβρη του 2013 ÎºÏ…κλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “anaplus“ από την εταιρεία PROTASIS ÎºÎ±Î¹ το 2015 διασκευάζει το â€œÎ‘ι Î“εννεαί Πάσαι”, (digital single). 

Είναι πτυχιούχος  Jazz ÏƒÎ±Î¾Î¿Ï†ÏŽÎ½Î¿Ï… από το ωδείο «Φίλιππος Νάκας», τάξη Βασίλη Σαλτίκη (2015-16) με άριστα. Έχει υπάρξει μαθητής επίσης, του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα David Lynch. ÎˆÏ‡ÎµÎ¹ συνεργαστεί με πολλούς εγχώριους Καλλιτέχνες και Έλληνες συνθέτες ως session Î¼Î¿Ï…σικός σε διάφορα σχήματα σε όλα τα είδη μουσικής.

Το 2015-16  ÏƒÏ…μμετείχε στη περιοδεία του  ÎœÎ¯Î¼Î· Πλέσσα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

 Î Î±ÏÎ¬Î»Î»Î·Î»Î± είναι ιδρυικό μέλος του σχήματος â€œLike Father Like Son” μαζί με τον κιθαρίστα Δημήτρη Παπαλάμπρου ενώ κάνει και σόλο συναυλίες με playalong.  

Κατά τη διάρκει της στρατιωτικής του θητείας 2016-17 συμμετείχε ως πρώτο σαξόφωνο στη Στρατιωτική Big Band.

 


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!