Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Παντσέρι – Παραμένει στη φυλακή η Καϊλή


Eξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate καθώς ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διαφθοράς που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Le Soir, ο Παντσέρι θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Την αποφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι υπό τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο Βρυξελλών.

Την είδηση για την αποφυλάκιση Παντσέρι, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes στο RTBF. Τις επόμενες ώρες ή μέρες ο Παντσέρι θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε στερηθεί την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, σχεδόν εδώ και τέσσερις μήνες, σημείωσε η Le Soir.

Στη φυλακή παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Ο Παντσέρι είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Qatar Gate», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Δεν αντέχει τη φυλακή
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη, κάτι που ίσως έπαιξε ρόλο για τη συμφωνία του με τις Αρχές.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

Μετά την αποφυλάκιση Παντσέρι, πλέον στη φυλακή για το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταρεμπέλα, καθώς και σύζυγος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και δεξί χέρι του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, βρίσκεται και αυτός σε κατ’ οίκον περιορισμό

Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο η Εύα Καϊλή

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της στην υπόθεση του Qatar Gate. «Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ’ τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα και με τη Le Soir που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση, η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 Η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να αποφυλακιστεί, όπως έγινε πρόσφατα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Υπενθυμίζεται πως σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία βρίσκεται και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, που ερευνάται επίσης για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση. Ταυτόχρονα απορρίφθηκε η προσφυγή και του Μαρκ Ταραμπέλα κατά της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί από το Εφετείο των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεράσπιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα για την ανατροπή της απόφασης του Εφετείου, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε τα τέσσερα επιχειρήματα που παρουσίασαν οι δικηγόροι του Βέλγου Ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών του Βελγίου, ενώ ο Μαρκ Ταραμπέλα αρκετές ημέρες αργότερα – αν και το όνομά του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Qatar Gate από τις 10 Φεβρουαρίου.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!