Προκόπης Παυλόπουλος: Δεύτερη, συμπληρωμένη και επαυξημένη έκδοση του συγγράμματος «Τα Συνταγματικά Θεμέλια του Νεότερου Ελληνικού Κράτους»


Δεύτερη, συμπληρωμένη και επαυξημένη, έκδοση (εκδ. Ευρασία, σελ. 273) του συγγράμματος «Τα Συνταγματικά Θεμέλια του Νεότερου Ελληνικού Κράτους».

Tην συνθέτουν τα εξής επτά κεφάλαια: I. “H «εκκόλαψη» των συνταγματικών θεμελίων του Νεότερου Ελληνικού Κράτους: Από την «Νέαν Πολιτικήν Διοίκησιν» του Ρήγα Βελεστινλή έως τα «Τοπικά Πολιτεύματα», του 1821”. II. “Τα «Προσωρινά Συντάγματα». III. “To Σύνταγμα της Τροιζήνας του 1827: Το οριστικό «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος»”. IV. “Η «αδύνατη» εφαρμογή του «Πολιτικού Συντάγματος της Ελλάδος»”. V. “Η θεσμική «μαρτυρία» του Συντάγματος για την συμπόρευση Πολιτείας και Εκκλησίας στους Αγώνες του Έθνους”. VI. “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η θεμελίωση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους”. VII. “Κολοκοτρώνης και Καποδίστριας”. Ακολουθούν τα εξής δύο Παραρτήματα: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄: “Οι απαρχές της Γενικής Πολιτειολογίας στην Ελλάδα: Η συνεισφορά του Ιωάννη Κοκκώνη στο έργο του «Περί Πολιτειών» (1828-1829)”. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ : “Τα Συντάγματα της Ελλάδος (Επιλογή)”.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!