Ποιός είναι ο θρυλικός τσολιάς στην Ελληνοφρένεια

Μάθετε ποιός είναι και ο Μπαλούρδος!


Εδώ και χρόνια όλοι και όλες αναρωτιόμαστε ποιος κρύβεται πίσω από τον περιβόητο τσολιά και τον Μπαλούρδο της Ελληνοφρένειας! Δεν έχουμε δει ποτέ το πρόσωπά τους; Ποιος τα έχει δει; Ποιος ξέρει τα χαρακτηριστικά τους; Τι χρώμα μάτια έχει και τι χρώμα είναι τα μαλλιά τους; Γιατί κρύβονται από όλους και από όλα; Θα εμφανιστούν άραγε ποτέ; Πως τους λένε; Τι μεθόδους χρησιμοποιούν ώστε να κρύβονται τόσο καλά; Πότε βγάζουν τη στολή;

Και το όνομα αυτών; Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης! Ναι, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και αυτό είναι η μεγάλη αποκάλυψη!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ

Η Ελληνοφρένεια είναι ραδιοφωνική και τηλεοπτική σατιρική εκπομπή. Ήταν μια από τις ιστορικότερες, δημοφιλέστερες και χαρακτηριστικότερες εκπομπές στην ιστορία του ΣΚΑΪ 100.3. «Απόγονος» της παλαιότερης σατιρικής εκπομπής του ραδιοσταθμού του Νέου Φαλήρου «Ραδιενεργά κατάλοιπα» που παρουσίαζαν ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Μάνος Βουλαρίνος, η Ελληνοφρένεια βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα, στις 3 Φεβρουαρίου του 1999, σαν 5λεπτο ένθετο στην πρωινή ζώνη, με παρουσιαστή τον Θύμιο Καλαμούκη. Δεδομένης της απήχησης που απέκτησε, γρήγορα, προβιβάστηκε σε ωριαία. Καθημερινά, από τις 13:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, παραμένοντας στην ίδια ώρα μέχρι και σήμερα.

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Το 2003 εντάχθηκε στην εκπομπή ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές γραμμές συνομιλώντας ευφυώς με τους ακροατές. Οι θρυλικές φάρσες του σε πολιτικούς κι υπουργεία αλλά κι οι επεισοδιακές στιχομυθίες του με ανύποπτους ακροατές έγραψαν (και γράφουν) ιστορία στο ελληνικό ραδιόφωνο. Η Ελληνοφρένεια στις ακροαματικότητες, μονοπωλούσε την ώρα της καθώς απογείωνε τα πεσμένα ποσοστά του «ΣΚΑΪ 100.3» που παραλάμβανε από την ώρα πριν την έναρξή της (το ίδιο συμβαίνει και σήμερα στον Real FM 97.8).

ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 2007 αποκτά για πρώτη φορά τηλεοπτική υπόσταση, στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, παραμένοντας εκεί για 3 μέχρι 4 σεζόν και αυτό κράτησε μέχρι το Μάιο του 2011 όπου διακόπηκε η μετάδοση της εκπομπής από τη ραδιοτηλεοπτική συχνότητα. Ένα μήνα μετά, η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια «μετακομίζει» στον Real FM 97.8 όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Από τον Οκτώβριο του 2013, η τηλεοπτική Ελληνοφρένεια μεταδίδεται από την συχνότητα του Alpha. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας είναι ένας παράξενος τσολιάς τον οποίο υποδύεται ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.

ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΛΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Μπαλούρδος είναι το συστημικό και ένστολο κομμάτι, ο βολεμένος, ο βυσματίας. Ο τσολιάς είναι λίγο πιο ανάλαφρος και πιο πολιτικοποιημένος. Μια περισσότερο αντιδραστική φιγούρα που συμμετέχει σε κινήματα και βγαίνει στους δρόμους. Και τους δυο χαρακτήρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pasmina.gr τους υποδύεται ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης!

ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ούτε στο μακιγιάζ δεν πάει να βαφτεί πριν εμφανιστεί στην εκπομπή του για να μην δουν το πρόσωπό του οι μακιγιέρ! Ακόμα και στην τουαλέτα του καναλιού πάει μεταμφιεσμένος! Παντού μεταμφιεσμένος! Σε παλαιότερη συνέντευξή του έχει δηλώσει στο Down Town: «Δεν με ενδιαφέρει να έχω προσωπική προβολή στην τηλεόραση, δείχνοντας το πρόσωπό μου. Οι περισσότεροι μπαίνουν στην TV για να διαφημίσουν τη φάτσα τους, να γίνουν αναγνωρίσιμοι ή να αποκτήσουν δύναμη για να ρίξουν μια γκόμενα σε ένα εστιατόριο. Στην Ελληνοφρένεια μας ενδιαφέρει να μείνει το έργο μας και όχι αν είμαι ψηλός, γαλανομάτης με θεληματικό πιγούνι και διπλή τρύπα στη μύτη. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είμαι κιόλας. Γενικά, έχουμε μεγάλη ιδέα για την εκπομπή μας, πιστεύουμε ότι καταπιανόμαστε με σοβαρά πράγματα».

Όσο για το ποιος είναι ο αγαπημένος του χαρακτήρας ανάμεσα σε Τσολιά και Μπαλούρδο; Δήλωσε στην ίδια συνέντευξη: « Ο Μπαλούρδος είναι ο κλασσικός συστημικός που δεν έχει γωνίες αλλά είναι πάντα στρογγυλεμένος. Είναι σαμαρικός και όταν βλέπει ότι έρχεται στην εξουσία ο Τσίπρας, πάει απευθείας με το μέρος του.», είπε και αποκάλυψε πώς προέκυψε η ιδέα του πρώτου: «Ουσιαστικά ο τσολιάς ήταν μια δική μου μεταμφίεση από τις Απόκριες. Την περούκα που φοράω την είχα πάρει για τις Απόκριες και την ξαναέβαλα πια, ως τηλεοπτικός τσολιάς. Επιθυμία μας ήταν να ενσαρκώσουμε με τον τσολιά τον μέσο Έλληνα κάφρο, τον λίγο γκαφατζή αλλά και συναισθηματικό, τον χαζοπολιτικοποιημένο και ούγκανο.»

πηγή athens magazine



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!