Πάτρα: Μαθήτρια κατήγγειλε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση – Κατάληψη στο σχολείο


Μαθήτρια της Α’ Λυκείου, μόλις 15 ετών σε σχολείο στην Πάτρα καταγγέλλει καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση. Οι συμμαθητές της προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ενώ ανήρτησαν και πανό εξηγώντας… τον λόγο της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της μαθήτριας αλλά και όσων η ίδια περιέγραψε, όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή. Η 15χρονη περπατούσε στο διάλειμμα έχοντας το κινητό της τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Ήταν αμέριμνη και ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι να μπαίνει μέσα στην τσέπη της και να της αφαιρεί το κινητό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tempo24.news.

Μόνο που σύμφωνα με την ίδια, ο καθηγητής της που είχε αφαιρέσει την συσκευή ταυτόχρονα την θώπευσε.  Η μαθήτρια απευθύνθηκε αμέσως στον διευθυντή ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Τη Δευτέρα η μαθήτρια πήγε στο σχολείο συνοδευόμενη από την μητέρα της. Ο διευθυντής την ενημέρωσε πως θα πρέπει να συντάξει την καταγγελία της στο «βιβλίο αναφορών». Κάτι που όντως έπραξε. Μάλιστα ξεφυλλίζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο παρατήρησε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες από κορίτσια για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Ο διευθυντής έδωσε 48ωρη υποχρεωτική άδεια στον καθηγητή την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα και προφανώς να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η 15χρονη δηλώνει τρομοκρατημένη και απορεί το πώς ο συγκεκριμένος καθηγητής θα μπει στην τάξη να διδάξει όταν όλοι οι συμμαθητές της έχουν μάθει τι έχει συμβεί. Η σχολική κοινότητα βρίσκεται στο πλευρό της και προχώρησαν μέχρι και σε κατάληψη.

Η «Γνώμη» αποκαλύπτει και μερικά από τα σχόλια γονέων συμμαθητών της 15χρονης που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και οι περισσότεροι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του καθηγητή. Οι γονείς δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε μηνύσεις, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να προβούν και σε νομικές ενέργειες. Περιμένουν όμως πρώτα τις ενέργειες της Εκπαιδευτικής κοινότητας και των Διευθυντών που την υπηρετούν. Θα πρέπει να τονιστεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εντολή της διευθύντριας Ευγενίας Πιερρή, έχει ήδη αρχίσει την διερεύνηση των καταγγελιών.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!