Πάλι χάθηκε το θείο βρέφος στη Θεσσαλονίκη

Το αστείο που κατάντησε έθιμο


Για πολλοστή φορά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με την τελευταία να πραγματοποιείται στις 18 Δεκεμβρίου, εκλάπη, πάλι, το ομοίωμα του θείου βρέφους της φάτνης που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν κινητοποίησης των υπευθύνων της ΔΕΘ-Helexpο, που έχει αναλάβει τον στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους, το ομοίωμα του θείου βρέφους -που, σημειωτέον, εκλάπη μέρα μεσημέρι, περίπου στις 11 το πρωί- αντικαταστάθηκε άμεσα.

Τα τελευταία χρόνια, το ομοίωμα του νεογέννητου Χριστού έχει «απαχθεί» επανειλημμένως από αγνώστους, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν αφήσει στη θέση του σημειώματα, ακόμη και μια παλαιά τηλεόραση, πάνω στην οποία είχαν γράψει «θα το δούμε στην tv». Η σημερινή ήταν η δεύτερη φορά που εκλάπη κατά τις φετινές γιορτές.

Στο μεταξύ το φωταγωγημένο καραβάκι στον Θερμαϊκό χρειάστηκε να απομακρυνθεί και να μεταφερθεί σε πιο απάνεμο σημείο, σε περιοχή της πρώτης προβλήτας του λιμανιού, λόγω της προειδοποίησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου για ανέμους και θα επιστρέψει στη θέση του, στον άξονα της Αριστοτέλους, αμέσως μόλις η πρόγνωση καιρού βελτιωθεί.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!