Παγκόσμια συμπαράσταση στο Twitter υπέρ της Ελλάδας!

Σαρώνει το hashtag #ThisIsACoup – Οι χρήστες σε όλο τον κόσμο στηρίζουν την χώρα μας – Αυτό είναι πραξικόπημα!


​Μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής και τις εκβιαστικές και «τρελές» απαιτήσεις των δανειστών, το Twitter κάνει την δική του «επανάσταση» με ομοβροντία μηνυμάτων συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας!

Στην πιο δύσκολη κρίσιμη νύχτα της πρόσφατης ιστορίας της, η Ελλάδα δεν φαίνεται να έμεινε μόνη. Ολόκληρος ο πλανήτης, από την Ευρώπη έως τη Βόρεια και Νότια Αμερική, βρίσκεται στο πλευρό της χώρας μας με εκατομμύρια tweets, τα οποία στη μεγάλη πλειοψηφία τους καταφέρονται εναντίον των δανειστών και όλων όσων γίνονται απόψε στις Βρυξέλλες.

cv b.jpg

 

Mε το που είδαν το φως της δημοσιότητας όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι χρήστες του Twitter (σε παγκόσμιο επίπεδο) άρχισαν να τα «χώνουν» στους δανειστές.

Το hashtag #ThisIsACoup, δηλαδή «Αυτό είναι πραξικόπημα» μέσα σε ελάχιστη ώρα έγινε πρώτο στα worldwide trends του Twitter, με τον κόσμο να σχολιάζει τα μέτρα απίστευτης σκληρότητας που απαιτούν οι δανειστές από την Ελλάδα. Το #ThisIsACoup (σ.σ. «αυτό είναι ένα πραξικόπημα») είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο σε δημοτικότητα topic σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χαρακτηριστικό είναι πως το εν λόγω hashtag ήταν πρώτο μέχρι και στην Γερμανία, με τον Γερμανικό λαό –σε αντίθεση με τους ηγέτες του- να δείχνει την αλληλεγγύη του προς τους Έλληνες.

Η ετικέτα συνοδεύει δεκάδες χιλιάδες οργισμένα σχόλια στα οποία καταγγέλλονται οι γερμανικής επινόησης προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, στη δημόσια διοίκηση της Ελλάδας και απαιτήσεις όπως η Αθήνα εγκρίνει νέους νόμους σε διάστημα λίγων ημερών για την αύξηση των φόρων και τη μείωση των συντάξεων.

Viral έχει γίνει επίσης και μια μαύρη φωτογραφία, στην οποία κάτω από το hashtag #ThisIsACoup γράφει «12 Ιουλίου 2015. Η Ευρώπη μετά από σήμερα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια».

Το hastag φαίνεται να εμπνεύστηκε το βράδυ της Κυριακής ο Σάντρο Μακαρόνε, ο οποίος δηλώνει ότι είναι καθηγητής Φυσικής από τη Βαρκελώνη. Έγραψε στο Twitter: «To Eurogroup πρότεινε ένα συγκεκαλυμμένο πραξικόπημα εναντίον του ελληνικού λαού. #ThisIsACoup.»

11058117_10152885725651916_6268552730315669311_n.jpg

Μέσα σε μερικές ώρες είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν 200.000 φορές.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!