Paco de Lucia: Έφυγε απο τη ζωή ο δεξιοτέχνης του φλαμένκο

​«Έσβησε» στα 66 του χρόνια ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως και δεξιοτέχνης του φλαμένκο, Paco de Lucia.


Ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας και συνθέτης «έφυγε» από την ζωή από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1947 στην Αλγκεσίρα της Ισπανίας, και το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Σάντσεζ Γκόμεζ. Όμως ήθελε να τιμήσει την Πορτογαλίδα μητέρα του Λουσία Γκόμεζ και υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Paco de Lucia.

Καταγόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη μουσική και ειδικότερα στο φλαμένκο. Ήταν ο μικρότερος από τα πέντε παιδιά του κιθαρίστα φλαμένκο Αντόνιο Σάντσεζ και της Πορτογαλίδας μητέρας του Λουτσία Γκόμεζ.

Αδέλφια του ήταν ο τραγουδιστής φλαμένκο Pepe de Lucia και ο κιθαρίστας φλαμένκο Ραμόν Ντε Αλγκεσίρας.

Μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από τα τραγούδια και τον χορό φλαμένκο!

Την αγάπη αλλά και την δεξιότητα του στη μουσική, ο Paco de Lucia την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον πατέρα του. Τον έμαθε κιθάρα σε νεαρή ηλικία και ήταν εξαιρετικά αυστηρός στην ανατροφή του από την ηλικία των 5 ετών, αναγκάζοντάς τον να εξασκείται μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, για να γίνει ένας επαγγελματίας μουσικός.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι ο πατέρας του, τον πήρε από το σχολείο για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κιθάρα του!

Μάλιστα, ο κιθαρίστας φλαμένκο και βιογράφος Ντον Πόρεν παρομοιάζει τη σχέση του Πάκο με τον πατέρα του με τη σχέση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και του Λίοπολντ Μότσαρτ, για τον τρόπο με τον οποίο οι πατέρες «διαμόρφωσαν» τους γιούς τους σε μουσικούς παγκόσμιας κλάσης και μάλιστα συνέχιζαν να τους πατρονάρουν ακόμη και αφότου έγιναν διάσημοι.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!