Ο ορισμός του άντρα “μπακαλιάρου”

 

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο σύγχρονος εκείνος Νεοέλληνας, που κουβαλάει επάνω του όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας. Είναι ο τύπος που δεν θα ήθελες ποτέ να έχει σχέση μαζί του η αδερφή σου, η φίλη σου ή η αγαπημένη σου ξαδέρφη.


 

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο σύγχρονος εκείνος Νεοέλληνας, που κουβαλάει επάνω του όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας. Είναι ο τύπος που δεν θα ήθελες ποτέ να έχει σχέση μαζί του η αδερφή σου, η φίλη σου ή η αγαπημένη σου ξαδέρφη.

 

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο σύγχρονος εκείνος Νεοέλληνας, που κουβαλάει επάνω του όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας. Είναι ο τύπος που δεν θα ήθελες ποτέ να έχει σχέση μαζί του η αδερφή σου, η φίλη σου ή η αγαπημένη σου ξαδέρφη.

 

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο σύγχρονος εκείνος Νεοέλληνας, που κουβαλάει επάνω του όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας. Είναι ο τύπος που δεν θα ήθελες ποτέ να έχει σχέση μαζί του η αδερφή σου, η φίλη σου ή η αγαπημένη σου ξαδέρφη.

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο ωραιοπαθής. Αυτό το στυλάκι που λανσάρει τελευταία ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ο τύπος που κοιτάζεται στον καθρέφτη με τις ώρες, μαλλί φράντζα, σηκωμένος γιακάς, και το εσώρουχο Calvin Klein επιτηδευμένα να φαίνεται από το παντελόνι για να ψαρώνουν οι χαζογκόμενες. Εντάξει ρε μεγάλε το είδαμε, Calvin Klein είναι, βάλτο μέσα τώρα. Επίσης αν δείτε τύπο με σηκωμένο γιακά στο δρόμο, όπως περνάτε, μπαμ, φάπα κατευθείαν, μην τον λυπάστε!

 

Μπακαλιάρος είναι ο τύπος που το πιο σπουδαίο πράγμα που έχει κάνει στη ζωή του είναι ότι κάποτε υπήρξε το ταχύτερο από τα 6 δισεκατομμύρια εν δυνάμει αδέρφια του. Είναι ο χαραμοφάης που θα φορέσει τις καλύτερες μάρκες, το ακριβότερο ρολόι, την πιο μοδάτη κολόνια και θα οδηγεί το πιο γαμάτο αμάξι στην παρέα, αλλά όλα αυτά με τα λεφτά του μπαμπά.

Γιος συνήθως γιατρού, δικηγόρου ή μεγαλοβιομήχανου, ξόδεψε τα χρόνια του σπουδάζοντας κάπου στο εξωτερικό, και «εντάξει μωρέ τώρα την είδα ελεύθερο κάμπινγκ και χαλαρή φάση και λίγο μπάφο να περάσει ο άχαρος χρόνος μου». Είναι αυτός που θα το παίξει άνετος κι ωραίος, και ότι αναζητά το νόημα της ζωής και ο “δεν ζω στην μετριότητα και ψάχνω αυτό που με γεμίζει”. Όσο ψάχνει όμως ο μπαμπάκας του συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη ματαιοδοξία του γιου του.

 

Άντρας μπακαλιάρος είναι εκείνος που θα το παίξει μάγκας στην παρέα, ο “τα ξέρω όλα”, ο “εγώ θα καθαρίσω”, ο “άστον πάνω μου θα του δείξω εγώ του μπινέ, να δεις τι θα του κάνουμε”, ο “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”. Και κάθεστε εσείς τα κοριτσάκια και λιώνετε με το μαλάκα. Βρε να σας πω ποιος είναι αυτός ο τύπος; Είναι ο μπακαλιάρος που στο στρατό καθόταν στη γωνία του θαλάμου και κλαιγότανε επειδή του κόψανε την άδεια. Έπαιρνε λοιπόν τους γονείς και το θείο τηλέφωνο να ξαναπιάσουν το “δόντι” τους να μην του κόψουν την άδεια του μπέμπη. «Έλα ρε μαμά, δεν την παλεύω άλλο εδώ μέσα, θα τρελαθώ σου λέω, πιάσε το βύσμα και παρακάλεσέ το». Άντρας τώρα αυτός ε; Ε, αυτός το παίζει τώρα ο “γαμάω της κοινωνίας”. Καλά γενικά όποιος καβάτζωσε στον στρατό τη σειρούλα του είναι μπακαλιάρος.

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο τύπος που δεν καπνίζει, δεν πίνει, άντε βαριά βαριά κανένα Ντισαρόνο (όχι πείτε μου έχετε δοκιμάσει Ντισαρόνο; Σαν το σιρόπι που μας δίνανε οι μανάδες μας όταν ήμασταν άρρωστοι μικροί). Δεν παίζει μπάλα, δεν έχει κάνει ποτέ μαλακίες με τ’ αμάξι ή την μηχανή, δεν είναι τζογαδόρος, δεν έχει μία ουλή. Όχι πες μου αγοράκι μου ειλικρινά, εσύ τώρα κατατάσσεσαι στους ζωντανούς οργανισμούς; Χωρίς πάθη κυλάει αυτή η ριμάδα η ζωή; Θεωρείς ότι αν ψάξω στα ληξιαρχεία των ανθρώπων θα σε βρω εγγεγραμμένο ή μήπως πράγματι πρέπει να σε ψάξω σε αυτά των μπακαλιάρων;

 

Άντρας μπακαλιάρος είναι αυτός που έχει καβατζάρει τα 30 και ζει ακόμα με την μαμά του. Γίνεται ρε άντρας πράμα, να μένεις ακόμα με τη μάνα σου, και έξω να μου το παίζεις δήθεν; Λίγη τσίπα δεν έχεις πάνω σου; Και δεν μιλάω φυσικά για ανέργους ή υπαλλήλους των 500 ή 600 ευρώ. Μιλάω για άντρες με κανονικό εισόδημα, που έχουν επαναπαυτεί στις υπηρεσίες της μαμάς, και δεν λένε να απογαλακτιστούν, να αφήσουν την βόλεψή τους, παρά στα 30 τους επιτρέπουν ακόμα στην μάνα τους να τους πλένει τα εσώρουχα.

Μπακαλιάρος είναι ο τύπος που για το γεγονός ότι δεν έχει γκόμενα τα τελευταία 200 χρόνια του φταίνε οι γυναίκες που είναι καριόλες, και όχι ο δικός του κομπλεξικός και αρρωστημένος κόσμος που δεν βρίσκει τον τρόπο να τις προσεγγίσει. Είναι εκείνος που θα φερθεί τόσο άσχημα σε μία κοπέλα προκειμένου να επουλώσει πληγές και απωθημένα παρελθόντος, αλλά και θα επιδιώξει τις δικές του ανασφάλειες, ερωτικές, συναισθηματικές, να τις μεταδώσει στη σύντροφο. Έργο του να μεταθέτει και να μην αναγνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν, επιδιώκοντας πάντα να λυτρώνεται δημιουργώντας σε εσένα κοπελιά μου ενοχές.

 

Μπακαλιάρος είναι ο λιγούρης που θα σπεύσει να κάνει like σε ανάρτηση φωτογραφίας σου στο facebook με το μαγιό στην παραλία, με σχόλια του τύπου «μανάρι μου είσαι σαν τη Gillette, ότι καλύτερο για τον άντρα». Άκου αντράκο μου με τέτοιες αηδίες ατάκες δεν γάμησε ποτέ κανείς!

Άντρας μπακαλιάρος είναι ο κλαψομούνης. Αυτός που μόλις χώρισε και κλαίγεται σαν μικρό παιδάκι από ποδιά σε ποδιά. Ρε αντράκι μου για να σε χωρίσει πάει να πει ότι δεν σε θέλει πια, της τελείωσε. Παραδέξου το, και αντιμετώπισέ το με αξιοπρέπεια. Θες να κλάψεις; Κλάψε! Αλλά σπίτι σου, μόνος σου ή στο αυτοκίνητό σου, μην μας ζαλίζεις. Σταμάτα ρε να στέλνεις μηνύματα, να πιέζεις και να παρακαλάς για γυρισμό. Αν ήθελε να γυρίσει, θα γύρναγε, παρ’ το χαμπάρι. Και σταμάτα να ρίχνεις τις ευθύνες δεξιά και αριστερά. Φταίει η μάνα, φταίει η φίλη, φταίει ο άλλος που της δρόσισε τα χείλη. Μη γίνεσαι μπακαλιάρος, αναγνώρισε τα λάθη σου σαν άντρας, ξεπέρασέ το και προχώρα παρακάτω!

 

Μπακαλιάρος είναι ο άντρας εκείνος που θα συζητήσει και θα αναλύσει μετά την ερωτική σας συνεύρεση, κάθε λεπτομέρεια (σε αυτό μοιάζουν με τη γυναίκα σόμπα). Θα κοροϊδέψει και θα σαρκάσει εις βάρος σου, καλύπτοντας στην ουσία τα δικά του κόμπλεξ γύρω από το σεξ. Γιατί οι άντρες να ξέρεις, είναι διακριτικοί και δεν εκθέτουν ποτέ τις κοπέλες τους. Ο διάλογος με τους κολλητούς του συνήθως την επομένη έχει ως εξής: «Το κάνατε χθες; -Ναι –Καλά; -Καλά»! Αυτό!

Επίσης ο άντρας μπακαλιάρος όπου σταθεί και όπου βρεθεί παινεύεται για τις κατακτήσεις του, τις ερωτικές του περιπέτειες, που πολλές φορές είναι και πλαστές, αποκύημα της φαντασίας του. Επίσης θα τον ακούσετε να καυχιέται για τον ακριβή αριθμό των ερωτικών του συντρόφων ως δείγμα ανδρισμού. Και του βγάζω κόκκινη κάρτα, γιατί ο άντρας ο σωστός δεν αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν αριθμούς, άσε που οφείλει να μη θυμάται με πόσες έχει πάει.

 

Το χειρότερο είδος μπακαλιάρου όμως είναι αυτό που θα περιγράψω τώρα. Είναι αυτός ο τύπος άντρα που δεν κρατάει τον λόγο του. Αυτός που θα προδώσει τη φιλία χρόνων για μια γυναίκα. Αυτός που θα γίνει έρμαιο των απολαύσεων και των ηδονών πατώντας διαχρονικές αξίες.

Ακόμα χειρότερα όμως άντρας μπακαλιάρος είσαι ΕΣΥ που ετοιμάζεσαι τώρα να δεσμευτείς και να ζήσεις μια ζωή στη μετριότητα με μια γυναίκα που δεν ποθείς πραγματικά απλά από συμβιβασμό και ανασφάλεια. Είσαι μπακαλιάρος γιατί δεν κυνήγησες, δεν διεκδίκησες τον έρωτα, αυτόν που τόσο εξυμνήθηκε μέσα στους αιώνες, μα προτίμησες να φυγομαχήσεις και να επιλέξεις το δρόμο της μιζέριας απλά επειδή δεν τόλμησες να κοιτάξεις μέσα σου. Όλους τους προηγούμενους τύπους τους ανέχομαι, και πράγματι κάνω χαβαλέ, εσένα όμως τον τελευταίο τύπο μπακαλιάρου πραγματικά σε λυπάμαι!

 

Αν είσαι γυναικάκι φίνο κι όμορφο κι έχεις μπλέξει με κανέναν κομπλεξικό που σου φαίνεται ότι ταιριάζει στις περιγραφές του άντρα μπακαλιάρου που μόλις ανέλυσα, κοριτσάκι μου μην του δίνεις άλλη αξία και μην ασχολείσαι μαζί του!

Τι έγινε φιλαράκο μου, γιατί ξεφυσάς; Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές; Αν είπαμε κάτι μέσα από το κείμενο, είπαμε αλήθειες, κάτσε λοιπόν κι εσύ με την σειρά σου, σκέψου και κατέταξε τον εαυτό σου από το 1 μέχρι το 10 να δεις πόσο μπακαλιάρος είσαι!

Πηγή: theblob.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!