Νέος Κόσμος: Έγγραφο ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε τον Βαγγέλη Ζαμπούνη ως «πιθανό στόχο»


Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πλήθος βλημάτων από τους δύο εκτελεστές. Στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από καλάσνικοφ.

Ο 44χρονος, που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia».

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Το έγγραφο ντοκουμέντο «Σκιές»

Το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ.. Σε αυτό το έγγραφο με το τίτλο «ΣΚΙΕΣ» αναφερόντουσαν πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας.

Το έγγραφό έχει οκτώ ονόματα με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές ανακρίσεις προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος. Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν από το 2017.

Σημειώνεται όμως, πως δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες.

Μερικά από αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλα.

Οι Αρχές συσχετίζουν τη δολοφονία του Ζαμπούνη με εκείνη που είχε γίνει στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 40χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!