Νέο Κωσταλέξι στο Χαλάνδρι

Τραγικό και βάναυσο θάνατο βρήκε μια 85χρονη την οποία ”φρόντιζαν” γείτονες


Φρικιαστικές μνήμες ξυπνά ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Χαλάνδρι. Η 85χρονη ήταν κατάκοιτη και ένα ζευγάρι του διπλανού διαμερίσματος, είχε αναλάβει να την φροντίζει. Ωστόσο όπως φαίνεται ο σκοπός τους ήταν διαφορετικός!  Άφησαν την ηλικιωμένη στην τύχη της, μέχρι να φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με το e-reportaz.gr, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η γυναίκα ήταν παραμελημένη για μεγάλο διάστημα, είχε κατακλίσεις και στερήθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

«Βογκούσε και δεν πήγαν να την βοηθήσουν»

Η άτυχη γυναίκα ζούσε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Χαλανδρίου. Από τον Ιούνιο η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή και χρειαζόταν φροντίδα. Την υποχρέωση αυτή ανέλαβε ένα ζευγάρι από την Αλβανία που ζούσε στο διπλανό διαμέρισμα. Κάπου εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς της ηλικιωμένης. Η κατάσταση της υγείας της άρχισε σταδιακά να επιβαρύνεται. Στα μέσα Ιουλίου νοσηλεύτηκε στο Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ Γενικό Νοσοκομείο Αττικής μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη. Όταν πήρε εξιτήριο, της συνεστήθη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και στενή παρακολούθηση.

Αρχές Αυγούστου η κατάσταση της υγείας της είχε χειροτερέψει δραματικά. Το ζευγάρι, έχει πάρει τα κλειδιά του διαμερίσματος της και σύμφωνα με τους υπόλοιπους γείτονες, αδιαφορούσε παντελώς για τις συνθήκες υγιεινής και την καθαριότητα της. Στις 18 Σεπτεμβρίου, αργά το βράδυ, κάτοικος της ίδια πολυκατοικίας, άκουσε την φωνή της ηλικιωμένης. «Παραμιλούσε και βογκούσε. Βρισκόταν σε παραλήρημα αλλά κανείς από το ζεύγος που την φρόντιζε δεν πήγε να την βοηθήσει» τόνισε στην Ένορκη Εξέταση η γειτόνισσα της 85χρονης, η οποία ειδοποίησε τις αρχές. Το επόμενο πρωί, μονάδα του ΕΚΑΒ παρέλαβε το πτώμα της γυναίκας και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

«Με αίματα στα σεντόνια»

Στο μεταξύ σοκ προκαλούν οι καταθέσεις δύο φιλικών προσώπων της ηλικιωμένης, που την είχαν επισκεφτεί το προηγούμενο διάστημα στο σπίτι της. «Ήταν ξαπλωμένη σε ένα πολύ βρώμικο κρεβάτι, με σεντόνια γεμάτα αίματα και ακαθαρσίες. Ακόμα και στο χώρο υπήρχαν σεντόνια γεμάτα αίματα μέσα σε σακούλες. Η ατμόσφαιρα στο χώρο πρόδιδε έναν χώρο ακατάλληλο για την διαβίωση οποιουδήποτε ανθρώπου» αναφέρεται στην πρώτη κατάθεση, ενώ στη δεύτερη τονίζεται ότι «είχε αδυνατίσει υπερβολικά και δεν μπορούσαμε να την αναγνωρίσουμε από την μορφή που είχε πλέον».

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Την κατεπείγουσα νεκροψία – νεκροτομή παρήγγειλαν οι αστυνομικές αρχές η οποία πραγματοποιήθηκε αυθημερόν του θανάτου της 85χρονης. Η ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία ανέφερε: «Θέλω να τονίσω ότι το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση έντονης καχεξίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε λιπώδης ιστός κάτω από το δέρμα και στο θώρακα τα πλευρά διαγράφονταν σαν να καλύπτονταν από λεπτή μεμβράνη. Στην ιερή χώρα και στις πτέρνες είχε πληγές από κατακλίσεις χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει δεχτεί ιατρική φροντίδα ή φαρμακευτική αγωγή στις περιοχές των κατακλίσεων.

Της είχαν πάρει τις βέρες

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι του ζευγαριού, βρήκαν μεταξύ άλλων τραπεζογραμμάτια αξίας 1.900 ευρώ και κοσμήματα. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ανάμεσα στα κοσμήματα ήταν και δύο ενωμένες χρυσές βέρες οι οποίες είχαν χαραγμένα τα ονόματα της ηλικιωμένης και του συζύγου της.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!