Νέα κόντρα Λιάγκα – Παππά: Η αναφορά για το «χοντρό παιδί» και η… συγγνώμη


Mε μία ανάρτηση στο Instagram απάντησε ο Νίκος Παππάς στον Γιώργο Λιάγκα, o οποίος μέσα από την εκπομπή Πρωινό, την Τρίτη (12.12.2023) κάλεσε τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά να του ζητήσει συγγνώμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια ενός podcast με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Γιώργο Καραμίχο ο πρώην μπασκετμπολίστας τόνισε: «Σκέφτομαι αύριο μεθαύριο, αν κάνω παιδί με μία κοπέλα από το Ζαΐρ και μου βγει λίγο πιο μελαμψό, θα φοβάται να βγει από το σπίτι μην το δείρουν; Θα φοβάται μη γίνει γκέι; Θα φοβάμαι μην είναι δαχτυλοδεικτούμενο στο σχολείο ή βάλει τηλεόραση και το κράζει ο Μπέος; Ή άμα βγει χοντρό να το κράζει ο Λιάγκας; Με τρομάζει πολύ αυτή η ιδέα».

Το απόσπασμα αυτό έπαιξε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά: «Τον καλώ δημόσια να ζητήσει συγγνώμη. Δεν απειλώ ούτε με μηνύσεις ούτε με αγωγές -δεν θέλω κανένα σχόλιο από κανέναν σας παρακαλώ πολύ- να ζητήσει συγγνώμη και να μου πει πότε κορόιδεψα έναν άνθρωπο που είναι χοντρός. Να βγει να μου το πει και να ζητήσει συγγνώμη.

Όλο αυτό το παιχνιδάκι να βγαίνουμε και να πετάμε έναν Λιάγκα, για να κάνουμε αναπαραγωγή, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν, για ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα να φταίω εγώ και να κολλάμε κι έναν Λιάγκα δίπλα.

Έχω δώσει μάχες για να υπερασπιστώ ανθρώπους που στο μυαλό κάποιων άλλων είναι διαφορετικοί. Στο μυαλό το δικό μου όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και ίσοι. Ίσοι δεν είναι δυστυχώς, γιατί η κοινωνία μας δεν τους αντιμετωπίζει ως ίσους, ίδιοι όμως είναι. Εγώ δεν βλέπω έναν άνθρωπο να είναι χοντρός, αδύνατος…

Από την άλλη δεν θα καταργήσω και τη λέξη χοντρός, αν αυτό εννοεί. Παιδάκι χοντρό να έχω κοροϊδέψει; ντροπή λίγο! Κύριε Παππά βγείτε ζητήστε συγγνώμη, με αγάπη σας το λέω».

 

Η απάντηση από τον Νίκο Παππά δεν άργησε να έρθει με ένα story στο Instagram. Συγκεκριμένα, ανέβασε ένα βίντεο με δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα από το 2019, στο οποίο ο παρουσιαστής μιλούσε για το plus size model Κατερίνα Πεφτίτση.

«Συγγνώμη Γιώργο μου», έγραψε στην λεζάντα του βίντεο ο Νίκος Παππάς.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μία κοπέλα με παραπάνω κιλά από αυτό που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε φυσιολογικό, δεν ξέρω πώς να το πω – δε λέω τη λέξη χοντρή- αλλά λέω μία κοπέλα με παραπάνω κιλά να πρέπει να τη δούμε και να πρέπει αυτή να πείσει τον εαυτό της ότι είναι υπέρβαση να βγαίνει να αλειφθεί με λάδι, να είναι υγρή και να είναι στην παραλία σα διαφήμιση της Greenpeace», είχε πει τότε ο Γιώργος Λιάγκας.

 

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!