Μια αφοπλιστική και συγκλονιστική συνέντευξη της Donna Karan

Στα 67 της αποφάσισε να γράψει τα πάντα, και κυρίως να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια που την στοίχειωσαν, όπως και για τον μεγάλο της έρωτα…


Η άγνωστη ζωή της Ντόνα Κάραν, oι απιστίες και τα μυστικά μιας σπουδαίας σχεδιάστριας, σε ένα βιβλίο χείμαρρο. Στα 67 της αποφάσισε να γράψει τα πάντα, και κυρίως να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια που την στοίχειωσαν, όπως και για τον μεγάλο της έρωτα…

Η Ντόνα Κάραν υπήρξε κάποτε ένα αδύνατο κοριτσάκι από το Queens της Νέας Υόρκης, που προσπάθησε σκληρά να φτάσει στην κορυφή της μόδας.Τώρα οι άγνωστες πτυχές της ζωής της αποκαλύπτονται στη νέα της αυτοβιογραφία με τίτλο My Journey και φυσικά έχει εξάψει το ενδιαφέρον των απανταχού αναγνωστών. Όσοι τρελαίνονται για βιογραφίες ή αυτοβιογραφίες θα περάσουν πολύ καλά διαβάζοντας για την ζωή και το έργο της, γιατί τα λέει όλα…

Από μικρή είχε στενή επαφή με τη μόδα, μια και η μητέρα της HelenRabinowitz ήταν μοντέλο και ο πατέρας της Gaby Faske έφτιαχνε κοστούμια κατά παραγγελία.

Η μόδα ήταν το πεπρωμένο της, αλλά έλα που ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελε να κάνει….. Εκείνη ήθελε να γίνει χορεύτρια, όπως η MarthaGraham ή η Isadora Duncan και όταν ήταν έφηβη ήθελε να τραγουδήσει, όπως η Barbra Streisand.

Ωστόσο στη ζωή της δεν ξεκίνησα όλα ρόδινα. Η μητέρα της υπέφερε από διπολική διαταραχή και το σπίτι ήταν γεμάτο χάπια και ηρεμιστικά. Όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, η μητέρα της έστειλε την 3χρονη τότεDonna και τη μεγαλύτερη αδελφή της Gale σε οικοτροφείο στην Νέα Υόρκη. Ένα χρόνο αργότερα ξαναπαντρεύτηκε και πήρε πίσω τα παιδιά της τα οποία μεγάλωναν μόνο με νταντάδες και σε πλήρη αποξένωση με την μητέρα τους. Αυτό, όπως λέει η ίδια, της άφησε αρκετά ψυχικά τραύματα: «Προσπαθούσα να δημιουργήσω μια αίσθηση οικογένειας όπου κι αν πήγαινα. Το πιο σημαντικό, έχω μάθει ότι να ζω με την απώλεια».

Είχε πάντα ένα Hippie στιλ στα ρούχα της, αλλά αγαπούσε τα κορμάκια Danskin σε κάθε χρώμα, τα καυτά σορτς, τις κοντές φούστες, τις μακριές ως το πάτωμα φούστες και τα αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Δεν ήταν καθόλου καλή μαθήτρια, παράτησε το σχολείο στο γυμνάσιο και έπιασε δουλειά σε μπουτίκ ρούχων στο Long Island και το 1968 έγινε δεκτή στην Parson’s School of Design, παρά τους βαθμούς της, γιατί οι καθηγητές είδαν ότι αυτό το κορίτσι μπορεί να έχει ταλέντο. Η ζωή της είχε μπει σε νέα τροχιά, και ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη και με το φίλο της Mark Karan, με τον οποίο σχεδίαζε παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Αλλά λίγο μετά τον αρραβώνα τους, σ’ ένα πάρτι μια φίλης της, γνώρισε τον γοητευτικότατο, αλλά παντρεμένο καλλιτέχνη Stephan Weiss. Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε μαζί του, αλλά έμεινε το μυστικό τους μια και είχε αποφασίσει να μην διαλύσει τον αρραβώνα της, για «μια τρέλα».

Έτσι το 1973 παντρεύτηκε τον Mark Karan, αλλά την πρώτη μέρα του μήνα του μέλιτος επανασυνδέθηκε με τον Weiss. Υποσχέθηκε στον σύζυγο της ότι θα τελειώσει την παράνομη αυτή σχέση, όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος από τον Stephan, αν και κοιμόταν και με τους δύο άνδρες την ίδια περίοδο. Έκανε έκτρωση μεν, αλλά ο γάμος τους ήταν καταδικασμένος… Απ’ την άλλη η καριέρα της άρχισε να παίρνει τα πάνω της και ήδη από το 1977, με στενό φίλο και συνεργάτη της, Louis dell” Olio ήταν υποψήφια για το Winnie, το Oscar της μόδας – και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των αμερικανών σχεδιαστών αθλητικών ειδών μαζί με τους Ralph Lauren, Perry Ellis και Calvin Klein. Και ήταν η ίδια χρονιά που το όνειρό της να συναντήσει την Barbra Streisand έγινε πραγματικότητα. Η μεγάλη σταρ είχε μόλις αγοράσει ένα γούνινο παλτό του που είχε σχεδιάσει η Donna και ήθελε να την γνωρίσει. Επίσης είχε ερωτευτεί και ένα πουλόβερ της, που είχε δει στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar.

slide_2

Με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον εικαστικό καλλιτέχνη Stephan Weiss

Έχοντας πλέον τακτοποιημένη τη ζωή και την καριέρα της, έπεσε εντελώς τυχαία πάνω στον Stephan Wisse, τον πρώην εραστή της, που είχε να δει 4 χρόνια. Επανασυνδέθηκαν όταν μια χιονοθύελλα την εγκλώβισε στο Μανχάταν χωρίς να υπάρχει τραίνο να πηγαίνει πίσω στο Long Island. «Συνάντησα τον Στεφάν και περπατήσαμε στο Central Park μέσα στο χιόνι. Στα τέσσερα περίπου χρόνια από τότε που τον είχα δει τελευταία, δεν είχε αλλάξει καθόλου. Ούτε είχε αλλάξει η σχέση μας. Ήταν σαν να μην είχε περάσει μέρα». Η σύζυγός του εξακολουθούσε να αρνείται να του δώσει διαζύγιο και ο ίδιος ζούσε μόνος στο κέντρο της πόλης και χρησιμοποιούσε ένα στούντιο στο Long Island για τη ζωγραφική και τα γλυπτά του.

Η σχέση τους ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση για τη συλλογή της. Η Donna και ο Stephan έζησαν μαζί για έξι χρόνια πριν η σύζυγός του, του δώσει διαζύγιο.

Παντρεύτηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 1983, στο σπίτι της μητέρας του Stephanστο Long Island. Ήταν η πιο ζεστή μέρα του χρόνου. Τα λουλούδια μαραίνονταν και οι καλεσμένοι έσταζαν ιδρώτα.«Παρά την αποπνικτική ζέστη, ο γάμος ήταν μαγικός. Το παρελθόν μου, το παρόν και το μέλλον μου ενώθηκαν εκείνη την ημέρα. Στο κέντρο όλων ήταν ο Στεφάν. 16 χρόνια και έξι μήνες μετά τη συνάντησή μας παντρεύτηκα την αδελφή ψυχή μου» γράφει στο βιβλίο της.

Ο Stephan μαζί με την Donna ίδρυσαν τον οίκο Donna Karan Collection.Θεωρήθηκε το άλλο μισό της στην αυτοκρατορία της μόδας, μέχρι που πέθανε σε ηλικία 62 ετών το 2001. Η γέννηση και ο θάνατος ήταν οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι της.

Donna-Karan5_M

«Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι αυτό που φοράτε ή το τι έχετε καταφέρει. Είναι ποιος είστε και ποιοι σας αγαπούν»

Donna-Karan_M

Η Barbra Streisand έχει γράψει το πρόλογο στο βιβλίο της…..

5700269-clintonohnetekst

… μιας και έχουν γίνει οι καλύτερες φίλες.

Donna-Karan4_M

Απ’ τους φανατικούς της πελάτες, ο Bill Clinton και η Susan Sarandon

Donna-Karan3_M

Η Demi Moore και ηUma Therman της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία

Donna-Karan2_M

Με την λατρεμένη της κόρη Gaby από τον πρώτο της γάμο. Από τον Stephan Weiss, απέκτησε δίδυμα. Τον Corey και την Lisa

πηγή: Νίκος Μουρατίδης Blogs – NikosOnLine 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!