Μετά τις Χρυσές Σφαίρες, πριν τα Όσκαρ, ώρα για Χρυσά Βατόμουρα

Δείτε τις υποψηφιότητες.


Είναι η υποψηφιότητα που κάθε ηθοποιός του Χόλιγουντ τρέμει στο άκουσμά της και το βραβείο για το οποίο κανείς δεν διασχίζει το κόκκινο χαλί για να το παραλάβει: πρόκειται για τα Χρυσά Βατόμουρα του Χόλιγουντ, τα αντί-Όσκαρ με τα οποία «επιβραβεύονται» οι χειρότερες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς.

Οι υποψηφιότητες για το 2013 ανακοινώθηκαν απόψε στον ιστότοπο Razzies.com και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι ερμηνείες ορισμένων από αυτούς που θεωρούνται οι επιφανέστεροι ερμηνευτές του Χόλιγουντ.

Υποψήφιος για τρία βραβεία Όσκαρ και κάτοχος μιας Χρυσής Σφαίρας, ο Τζόνι Ντεπ φιγουράρει πρώτος στη λίστα των Βατόμουρων για την κατά γενική παραδοχή αποτυχημένη ερμηνεία του στην ταινία “The Lone Ranger” (Μοναχικός Καβαλάρης).

Η βραβευμένη με Όσκαρ Χάλι Μπέρι θεωρείται άξια υποψήφια για το Βατόμουρο της Χειρότερης Γυναίκας Ηθοποιού για τους ρόλους της στις ταινίες “The Call” και “Movie 43”, για το οποίο υποψήφια με αξιώσεις είναι επίσης η Ναόμι Ουότς, που προτάθηκε μεν το 2012 για βραβείο Όσκαρ, αλλά τώρα κινδυνεύει να λάβει το βραβείο αυτό για τις ερμηνείες της στις ταινίες “Diana” και “Movie 43”.

Υποψήφιος είναι επίσης ο Άστον Κούτσερ, ο οποίος δεν έπεισε κριτικούς και κοινό όταν υποδύθηκε τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, όπως επίσης ο παλιμπαιδίζων Άνταμ Σάντλερ. Αλλά και ο νεαρόςΤζέιντεν Σμιθ.

Την 31η υποψηφιότητά του για Βατόμουρο απολαμβάνει ο αδιαμφισβήτητος “βασιλιάς των Βατόμουρων” Σιλβέστερ Σταλόνε, όχι για έναν, αλλά για τρεις ρόλους: στις ταινίες “Grudge Match”, “Bullet to the Head” και “Escape Match”.

Η Ουάτς και η Μπέρι θα αντιμετωπίσουν. . . σκληρό ανταγωνισμό από τις Λίντσεϊ Λόχαν, Σελίνα Γκόμες και την Τάιλερ Πέρι.

Το φιλμ “Movie 43″ σαρώνει τις υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερης Σκηνοθεσίας, Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Χειρότερου Συνδυασμού Ηθοποιών.

Η ταινία “Grown Ups 2″ (Οι Μεγάλοι 2) με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ ακολουθεί με 3 υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερου Remake, Rip off or Sequel. Για τη Χειρότερη Ταινία είναι επίσης υποψήφιες οι “After Earth”, “A Madea Christmas” και “The Lone Ranger”.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων υποψηφιοτήτων είναι εκείνες της Λέιντι Γκάγκα και Κιμ Καρντάσιαν για τα Βατόμουρα του Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου αλλά και του υποψηφίου για βραβείο Όσκαρ σκηνοθέτη Νάιτ Σιάμαλαν, αυτή την φορά για το βραβείο Χειρότερης Σκηνοθεσίας για την ταινία “After Earth”.

H 34η απονομή των Βατόμουρων θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου – μια ημέρα πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!