Μεσολόγγι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Μπάμπη – Τι «έδειξε» η κηλίδα αίματος που βρέθηκε σε βάρκα


Όλο και περισσότερο κορυφώνεται η αγωνία στην υπόθεση-θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ο οποίος αγνοείται από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση, εντόπισαν κηλίδα αίματος σε βάρκα. Η εξέταση της στα εργαστήρια έδειξε τελικά ότι η κηλίδα αίματος ανήκει σε ζώο.

Παρέδωσε το κινητό του ο φίλος του Μπάμπη – Διαγραμμένα τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη

Δύο πρόσωπα κατέθεσαν στις αρχές την περασμένη Παρασκευή (12/1) και χθες το βράδυ, ο ένας κλήθηκε εκ νέου από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews στο Mega, τα δύο αυτά πρόσωπα είναι φίλοι του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται. Ο δεύτερος φίλος του αγνοούμενου, που εκλήθη ξανά χθες στην αστυνομία, παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις αστυνομικές αρχές, καθώς φέρεται να είχε επικοινωνία με τον 50χρονο κρεοπώλη, που είδε τελευταίος τον Μπάμπη. Σημειώνεται ότι οι δύο φίλοι του Μπάμπη ήταν μέλη της ίδιας παρέας κυνηγών, στην οποία συμμετείχε και ο κρεοπώλης.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που φέρονται να αντάλλαξαν ο κρεοπώλης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είχαν διαγραφεί, όπως μετέδωσε η εκπομπή. Μαζί με τον φίλο του, στο τμήμα πήγε και μία γυναίκα, η οποία δεν σήκωσε ποτέ τα τηλέφωνα όταν την καλούσε ο κρεοπώλης.

Δηλαδή, το κρίσιμο διάστημα που έγινε ό,τι έγινε στον 31χρονο Μπάμπη -περίπου 40-50 λεπτά- ο κρεοπώλης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με δύο πρόσωπα: με τον άνδρα και την γυναίκα. Η γυναίκα εκλήθη και έδωσε κατάθεση, αλλά δεν φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με τον 50χρονο. Με τον φίλο του Μπάμπη υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες, που, για άγνωστο λόγο, διεγράφησαν.

Τα μηνύματα αυτά την επίμαχη βραδιά φέρονται να έγιναν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και αναμένεται να ανακτηθούν.

Κομβικής σημασίας το «τρίτο πρόσωπο»

Κομβικής σημασίας για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι φαίνεται πως είναι ένα «τρίτο πρόσωπο», την εμπλοκή του οποίου εξετάζει η Αστυνομία. Το πρόσωπο αυτό είτε γνωρίζει τι έχει συμβεί στον αγνοούμενο Μπάμπη είτε συμμετείχε ενεργά στην εξαφάνισή του και ενδέχεται να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το κινητό του κρεοπώλη, στο οποίο βρήκαν δεκάδες κλήσεις του προς έναν συγκεκριμένο αριθμό πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη, αλλά και μετά.

Πρόκειται για έναν στενό φίλο του 50χρονου κρεοπώλη, από την περιοχή, ο οποίος κλήθηκε στην Ασφάλεια ώστε να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κρεοπώλης έχει πέσει σε αντιφάσεις, ενώ, όπως αναφέρουν στα ερωτήματα που του απευθύνουν οι αστυνομικοί, προβάλλει «αστείες» δικαιολογίες. Ο 50χρονος κρεοπώλης αναμένεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, φαίνονται τρία άσχετα αυτοκίνητα. Φαίνεται όμως, και το αμάξι του κρεοπώλη και ακόμη ένα αυτοκίνητο πίσω από το τζιπ του κρεοπώλη και ερευνάται εάν το συγκεκριμένο αμάξι ακολουθούσε τον κρεοπώλη ή όχι.

Άρση τραπεζικού απορρήτου για τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη – Για «έγκλημα» μιλά το βούλευμα

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 4 Ιανουαρίου από το Μεσολόγγι. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των αρχών και τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του και οι ελπίδες ότι θα βρεθεί ζωντανός εξανεμίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειoδικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στο μεταξύ, οι δικαστές ενέκριναν το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά και του Μπάμπη, κι αυτό επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, ζητώντας να του επιστρέψει τα 17.000 ευρώ, που του είχε δανείσει.

Η οικογένεια του 31χρονου εκτιμά ότι στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα του ενός άτομα. «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του.

Βάσει των καταθέσεων των οικείων του 31χρονου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων, ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν», αναφέρει το βούλευμα.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!