Μεσολόγγι: Άρση τραπεζικού απορρήτου για τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη – Για «έγκλημα» μιλά το βούλευμα


Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 4 Ιανουαρίου από το Μεσολόγγι. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των αρχών και τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του και οι ελπίδες ότι θα βρεθεί ζωντανός εξανεμίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειoδικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στο μεταξύ, οι δικαστές ενέκριναν το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά και του Μπάμπη, κι αυτό επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, ζητώντας να του επιστρέψει τα 17.000 ευρώ, που του είχε δανείσει.

Η οικογένεια του 31χρονου εκτιμά ότι στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα του ενός άτομα. «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του.

Βάσει των καταθέσεων των οικείων του 31χρονου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων, ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν», αναφέρει το βούλευμα.

 

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης τηλεφώνησε πρώτος στον Μπάμπη

Επίσης, στο βούλευμα αναφέρεται ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου, το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με φίλο του, στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ίδιο βράδυ θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη.

Ο 50χρονος κρεοπώλης υποστήριξε αρχικά στην αστυνομία ότι αφενός δεν είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον αγνοούμενο, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης τον κάλεσε περίπου στις 18:30 της 4ης Ιανουαρίου ζητώντας του να τον μεταφέρει με το όχημά του σε κάποιο σημείο.

Όπως προέκυψε, πάντως, από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ο κρεοπώλης είναι αυτός που κάλεσε το θύμα και όχι το θύμα εκείνον.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 50χρονου, αφού έκλεισε το κατάστημα του, γύρω στις 20:30 το βράδυ, παρέλαβε τον Μπάμπη από το σπίτι του, προκειμένου να τον μεταφέρει στο σημείο που εκείνος του υπέδειξε. Για τις οικονομικές συναλλαγές με το θύμα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Μπάμπης του είχε δανείσει κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο όμως ισχυρίστηκε ότι του είχε επιστρέψει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, συλλέχθηκε οπτικό υλικό καμερών ασφαλείας από καταστήματα και οικίες που βρίσκονται στη διαδρομή, που ακολούθησαν οι δυο άνδρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προκύπτει ότι ο 50χρονος παρέλαβε τον Μπάμπη στις 20:36 από σημείο κοντά στην οικία του και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπάμπης αποβιβάστηκε από το Ι.Χ του πρώτου. Στη συνέχεια ο κρεοπώλης ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση προς το Ευηνοχώρι. Το αυτοκίνητό του εθεάθη για τελευταία φορά στις 20:41. Στα ίδια οπτικά υλικά, καταγράφεται το όχημα του 50χρονου να διανύει τον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση αυτή τη φορά προς Μεσολόγγι, στις 21:36.

Σύμφωνα με το Star, στην πρώτη κατάθεσή του ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι αφού το θύμα αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του, εκείνος επέστρεψε απευθείας στο Μεσολόγγι, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το οπτικό υλικό των καμερών.

Αντιθέτως, προκύπτει ότι αφού άφησε το θύμα, ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση αντίθετη, προς Ευηνοχώρι, ενώ η επιστροφή του στο Μεσολόγγι έγινε 50 λεπτά αργότερα. Σε συμπληρωματική του εξέταση επιβεβαίωσε την πορεία και τις ώρες που προκύπτουν από τις κάμερες, ωστόσο, ανέφερε ότι κατά το διάστημα των 50 λεπτών δεν θυμόταν τι έκανε.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!