Μέμος Μπεγνής: «Ό,τι πιο έντονο στη ζωή είναι η αγάπη»

Είναι γείτονάς μου οπότε έχω την ευκαιρία να βλέπω τα κοριτσόπουλα να τον χαζεύουν όταν βγαίνει για τρέξιμο στην παραλία και τις μεγαλύτερες κυρίες να κοιτούν με την άκρη του ματιού τους.


Όμως συνοδεύεται πάντα. Είτε από την Κίρα είτε από τον Ντέξτερ, τα δύο σκυλιά του. Χαμογελαστός, ευγενικός και με αυτή την ευχάριστη κατάρα να δείχνει πάντα νέος και όμορφος. Παίζει στο θέατρο, παίζει στην τηλεόραση, τραγουδά, χορεύει, ερωτεύεται, ταξιδεύει, περνάει καλά. Ο Μέμος Μπεγνής εξηγεί στο jenny.gr πώς γίνονται όλα αυτά μαζί.

Αυτή την περίοδο τι σκέφτεσαι έντονα;

«Νομίζω ότι παρά το ότι περνάω μια πολύ καλή περίοδο στη ζωή μου και προσωπικά και επαγγελματικά η έντονη σκέψη μου είναι πού θα πάει αυτή η κατάσταση στη χώρα. Νομίζω όλοι οι άνθρωποι αυτό σκέφτονται και προβληματίζονται γι αυτό που ζούμε. Λυπάμαι πάρα πολύ που φτάσαμε σε αυτό το σημείο και που λέμε με μεγάλη ευκολία ότι «τα χειρότερα ακόμη δεν έχουν έρθει». Δεν θα σου πω τρομάζω γιατί είμαι πολύ αισιόδοξος, θα σου πως όμως ότι στεναχωριέμαι πάρα πάρα πολύ. Για το πώς ζούμε για τις αρρώστιες, για την αύξηση των προσφύγων για όλα».

Γιατί γίνονται όλα αυτά;

«Ίσως φανεί ότι αρχίζω και πιστεύω στην συνωμοσιολογία αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο να εξοντώσουν την ανθρωπότητα. Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε όντα που φοβούνται και να υποταχθούμε. Ζούμε πράγματα που θυμίζουν επιστημονική φαντασία. Αυτό που έχουμε για κυβέρνηση αν μπορεί αυτό το ψέμα να θεωρηθεί κυβέρνηση, αυτό το ελεεινό πράγμα, περνάει μέτρα που είναι σαν ψέματα. Ο κόσμος πεινάει, υποφέρει και κόβονται μισθοί και συντάξεις  και αυτοί αυξάνουν τους φόρους. Γι αυτό πιστεύω ότι πρόκειται για σχέδιο εξόντωσης της ανθρωπότητας και της γνώσης. Οι πολιτικοί είναι μαριονέτες. Φταίνε όμως γιατί ξέρουν που μπλέκουν αλλά η εξουσία και το χρήμα είναι πολύ μεγάλο δέλεαρ».

Μου είπες ότι είσαι πολύ καλά στην προσωπική σου ζωή αυτή την περίοδο. Τι σημαίνει αυτό;

«Δεν σημαίνει μόνο ότι είμαι ερωτικά καλά. Σημαίνει ότι έχω αρχίσει να σκέφτομαι κάποια πράγματα διαφορετικά. Σημαίνει γίνομαι πιο σοφός και όχι πιο ανασφαλής. Έχω έρθει σε μία ισορροπία και νιώθω καλά».

Σε ποια ηλικία το κατέκτησες;

«Δεν έχω φτάσει κάπου, θα ήταν πολύ κακό να πω κάτι τέτοιο. Πάντα μαθαίνω τον κόσμο, τους γύρω μου, τον εαυτό μου. Αυτή την πορεία απολαμβάνω. Πιστεύω στην ενέργεια και στο μετά τον θάνατο, στην ανταμοιβή. Μου δίνουν κουράγιο για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Όλα αυτά τα ανακάλυψα κάνοντας διαλογισμό και διαβάζοντας. Έχω αλλάξει την διατροφή μου, τρώω επιλεγμένα. Έχω αποφασίσει να κάνω μία τομή στην ζωή μου. Έτσι όπως ζούσα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα αρρώσταινα, πήγαινα στην καταστροφή. Όταν ζεις με λάθος πρότυπα πιστεύω ότι οδηγείσαι στην καταστροφή».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ποιον τρόπο; Να πίνεις, να καπνίζεις και να τρως junk food? Αυτό εννοείς;

«Όλα αυτά αλλά και το γεγονός ότι πλέον δεν διδασκόμαστε τίποτα ούτε μουσική ούτε τέχνη. Είμαστε πάνω από μία ταμπλέτα και την δίνουμε στα παιδιά για να τα ξεφορτωθούμε. Αυτό είναι καταστροφή. Όταν σου παρουσιάζουν και σου διαφημίζουν ως λαχταριστά όλα τα καρκινογόνα τότε ναι καταστρέφεσαι. Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο στο να θέσω κάποια όρια στην ζωή μου και να μπορώ να διακρίνω τι είναι σωστό και τι είναι λάθος στην δική μου ζωή».

Είσαι μοναχικός τύπος;

«Θα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει πολύ κοινωνικό γιατί είμαι άνθρωπος που μιλάει και χαίρεται γι αυτό. Αγαπώ όμως και την μοναξιά μου, μου αρέσει πολύ. Έχω πράγματα να ασχοληθώ. Έχω την μουσική μου, τις ταινίες μου, τα βιβλία μου. Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι είμαι μοναχικός. Αν είσαι απόλυτα μοναχικός ή αν δεν αντέχεις τον εαυτό σου και ψάχνεις τρόπο να μην τον αντιμετωπίσεις τότε και στις δύο περιπτώσεις έχεις σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες».

Το πιο extreme πράγμα που έχεις κάνει ποιο είναι;

«Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο για να ανέβει η αδρεναλίνη μου. Μπορεί να ανέβει η αδρεναλίνη μου με μια ταινία που θα κλάψω. Δεν θα πέσω από γερανό. Προτιμώ να χτυπά δυνατά η καρδιά μου από συναίσθημα».

Ποιο είναι το πιο δυνατό συναίσθημα;

«Ε, νομίζω η αγάπη. Όχι η ερωτική. Η αγάπη προς τους φίλους, τη φύση, την ζωή, τα ζώα. Τρελαίνομαι όταν για παράδειγμα θανατώνονται ζώα για να τρώμε. Το πιο έντονο πράγμα είναι η αγάπη. Πρέπει να φύγουμε από την περίοδο του απόλυτου υλισμού, του εγώ, της επαγγελματικής κατάρτισης. Πρέπει να το αφήσουμε και να καταλάβουμε ότι η ανθρώπινη φύση δεν είναι μόνο ύλη, είναι και πνεύμα. Πρέπει να αρχίσουμε να εκτιμάμε αυτά που πρέπει, να εξευγενιστούμε».

Είχες παιδικό ήρωα;

«Ο Πήτερ Παν. Ίσως γιατί δεν μεγαλώνει ποτέ. Τον βλέπω ως ψυχή. Όσο κι αν μεγαλώσουμε να διατηρούμε το παιδί που έχουμε μέσα μας».

Το όνειρό σου;

«Να ζω την στιγμή όχι το μέλλον. Δεν έχω προσωπικά στοιχήματα. Δεν θα ζήσω για πάντα. Δεν με νοιάζει μόνο το αύριο, θέλω το σήμερα. Το πιο αισιόδοξο είναι να ανακαλύπτω πράγματα που δεν ήξερα για μένα και για τον κόσμο γύρω μου».

Το αγαπημένο σου τραγούδι;

«The movie in my mind»…

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!