Μαθράκι: Ο άνθρωπος που είδε τελευταία φορά τον Αμερικανό τουρίστα στο enikos.gr


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 70χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Μαθράκι, τα ίχνη του οποία χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης (11/6), περί τις 22:15.

Ο 70χρονος είχε επισκεφτεί έναν Ελληνοαμερικανό του φίλο στο νησί, πριν από 10 μέρες, αλλά δεν τον φιλοξενούσε σπίτι του, διότι είναι μικρό. Αντίθετα, του είχε ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, όπου και έμενε μόνος του.

Την Τετάρτη, ο φίλος του τον καλούσε συνεχώς μέσω viber,  καθότι διαθέτει αμερικανική κάρτα, με τον 70χρονο όμως να μην ανταποκρίνεται σε καμία κλήση.

Η μαρτυρία του ανθρώπου που τον είδε τελευταία φορά

Ερωτήματα προκαλεί η μαρτυρία του ιδιοκτήτη καφενείου, Κωνσταντίνου Μάστορα, την επιχείρηση του οποίου επισκέφτηκε το βράδυ της Τρίτης ο 70χρονος.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο enikos.gr ο κ. Μάστορας, «ήρθε στο καφενείο και κάθισε σε μια παρέα με δυο τουρίστριες. Έφαγαν, ήπιαν και αποχώρησαν όλοι μαζί.  Ο άνδρας δεν ήπιε πολύ, σχεδόν καθόλου, ένα ποτηράκι κρασί από ό,τι θυμάμαι. Οι δύο γυναίκες, μικρότερες σε ηλικία, δεν φάνηκε να δυσανασχέτησαν από την παρουσία του 70χρονο στο τραπέζι τους, αλλά περνούσαν όμορφα, μιλούσαν και γελούσαν. Δεν τον ήξερα εγώ καθόλου».

Δεν υπάρχουν κάμερες στο κατάστημα

Οι τοπικές Αρχές επισκέφτηκαν το κατάστημα του κ. Μάστορα, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες. Στο κατάστημα όμως δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορούν να τακτοποιηθούν οι δύο γυναίκες.

Οι τουρίστριες έχουν φύγει από το νησί

Όπως μετέφερε νωρίτερα στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος Μαθρακίου, Σπύρος Αργυρός, εκείνο το βράδυ, ίσως ήταν η τελευταία νύχτα διακοπών για τις δυο τουρίστριες, καθώς την επόμενη αποχώρησαν. «Από όσα γνωρίζω οι κυρίες την επόμενη μέρα έφυγαν, ίσως εκείνο το βράδυ να ήταν και το τελευταίο τους στο νησί. Δεν ξέρω αν αυτό συνδέεται με κάτι, ή απλώς έτυχε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τι φορούσε ο 70χρονος

Οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είδαν, λένε στο enikos.gr ότι, ο 70χρονος φορούσε ανοιχτόχρωμα παπούτσια, καθώς και καφέ – γκρι καλοκαιρινά ρούχα.

Δεν βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στο διαμέρισμα

Ο φίλος του 70χρονου, πήγε στο δωμάτιο που νοίκιασε για τον ίδιο και έψαξε τα προσωπικά του αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο δωμάτιο βρέθηκαν τα ρούχα του – δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι όλα – και μια τσάντα, αλλά δεν εντοπίστηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε ανοιχτή. 

Δεν έχει γίνει ενδελεχής έρευνα, δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες

Μέχρις στιγμής, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί δεν επιτρέπουν να μεταβούν κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από την Κέρκυρα, αλλά και ούτε ομάδες διασωστών. Με την πρώτη ευκαιρία, όλα τα κλιμάκια θα βρεθούν στο σημείο για να αρχίσει συντονισμένη έρευνα για τον εντοπισμό του.

«Δεν υπάρχουν δύσβατα μονοπάτια»

Ο 70χρονος δεν ήταν περιπατητής, ούτε είχε εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον να εξερευνήσει τις  «άγριες» ομορφιές του νησιού, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύκτας.

«Εγώ που τον γνώρισα 6 περίπου μέρες πριν εξαφανιστεί, δεν μου είχε αναφέρει ποτέ για περίπατο ή κάτι σχετικό. Και από όσο ξέρω, ούτε στον φίλο του είχε πει κάτι. Πάντως, όλα τα μονοπάτια είναι βατά, καθώς τα φροντίζουμε, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι δασώδη. Έχουν δηλαδή πυκνή βλάστηση. Υπάρχουν όμως σπίτια εκεί. Το μόνο μονοπάτι που μπορεί να χρειαστεί περισσότερο εξερεύνηση είναι αυτό που ξεκινά από την είσοδο του σπιτιού του, διότι καταλήγει σε θάλασσα», είπε ο κ. Αργυρός.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι δρόμοι του νησιού διαθέτουν φωτισμό, τα μονοπάτια όμως όχι.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!