Λαμία – Σχολικά γεύματα: «Στο μικροσκόπιο» κάμερες ασφαλείας για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο


Υλικό που θα φωτίσει τις έρευνες τους συλλέγουν οι Αρχές σχετικά με τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της οικογένειας Γιαννίτση, που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα, από τα οποία δηλητηριάστηκαν 63 μαθητές στην Λαμία. Ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο και την ταχύτητα που επεκτάθηκε η φωτιά στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των Αξιωματικών της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν μπει οι κάμερες τόσο του εργοστασίου όσο και των γύρω επιχειρήσεων. Το βιντεοληπτικό υλικό ενισχύει το ενδεχόμενο εμπρησμού στην επιχείρηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, για δεύτερο 24ωρο και ρίχνουν προχωρούν σε ρίψη νερού, αφού ο καπνός είναι ακόμα έντονος ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος ολικής κατάρρευσης.

Πώς προκλήθηκε η φωτιά

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Αρχές, είναι πολλά, με βασικό το πώς και πού ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε έκταση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί.

Τα στελέχη της πυροσβεστικής θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα, όπως αν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!