Κρήτη: Καθηγητές φέρνουν σόμπες στο σχολείο για να ζεσταθούν οι μαθητές


Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά και κάποιοι μαθητές στην Κρήτη τρέμουν στην ιδέα ότι το θερμόμετρο πέφτει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου λειτουργεί χωρίς θέρμανση και, όπως λένεοι μαθητές, πολλές φορές οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους για να … ζεσταθεί τόσοι οι ίδιοι όσο και οι μαθητές. Μάλιστα όταν τα παιδιά θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τα δάκτυλά τους τρέμουν.

Το τριμελές συμβούλιο του σχολείου, ο πρόεδρος, Γιάννης Δαμιανάκης, ο αντιπρόεδρος Αλκιβιάδης Σπλιάκος και η γραμματέας, Χάρις Ορφανού, αναφέρουν, ακόμα, πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων. Οι εκδηλώσεις γίνονται στην αυλή και αν ένα σχολείο επισκεφτεί το Μουσικό, δεν υπάρχει χώρος για να γίνει παρουσίαση του μουσικού προγράμματός του.

Ο Νοέμβριος τελειώνει και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να διδάσκονται άλλο μουσικό όργανο από εκείνο που είχαν επιλέξει. Τονίζουν, ακόμα, πως σημαντική έλλειψη αποτελεί το γεγονός πως στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Γενικότερα, τα αιτήματα όλων των μουσικών σχολείων της χώρας είναι τα εξής:

  • Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.
  • Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές.
  • Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων.
  • Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, όπου θα επιλέγεται από τους ενδιαφερόμενους μαθητές αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

Οι μαθητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!